SportKiemelt hírek

200 pillangó: Milák, Márton 1-2!

Milák és Márton

Milák Kristóf címét megvédve arany-, Márton Richárd pedig ezüstérmet nyert 200 méter pillangón a római úszó Európa-bajnokság keddi napján.

A Honvéd 22 éves klasszisa magasan a legjobb idővel várta a finálét

Klubtársa az előfutamban, majd az elődöntőben is élete legjobbját (1:55.36) úszva negyedikként kvalifikálta magát a legjobb nyolc közé.

A rajt után szinte azonnal egyértelművé vált, hogy Milákot senki sem szoríthatja meg, csak az óra volt az ellenfele. Végül minden idők nyolcadik legjobb idejével nyert. Márton eközben óriási hajrával az olasz Alberto Razzetti megelőzve gyűjtötte be pályafutása eddigi legnagyobb sikerét.

A szám világcsúcstartója (1:50.34), egyben olimpiai és világbajnoka kiváló, 1:52.01 perces idővel csapott célba, míg honfitársa óriási egyéni csúccsal, 1:54.78 perccel zárt.

“Az idő most egyáltalán nem érdekelt. A lényeg, hogy Ricsi felkerült a dobogóra. Beérkeztem, kicsit várnom kellett a többiekre és láttam, hogy Ricsi, aki az utolsó fordulónál még hátrébb volt, lehajrázza az olaszt”

– nyilatkozta a magyar újságíróknak a vegyes zónában Milák Kristóf, aki az eredményhirdetésnél felhívta maga mellé a dobogó tetejére Mártont, akivel együtt készül.

Az érmeket Wladár Sándortól, a Magyar Úszó Szövetség elnökétől vehették át

“Tudtam, hogy a végén nekem lesz erőm, az olasznak pedig nem. A középdöntő előtt megmutatták nekem Gyurta Dániel londoni olimpiai győzelmét, ahol mindent kiadott magából. Azt mondták, így kell úszni”

– fogalmazott a vegyes zónában Márton Richárd.

Milák önmaga harmadik, a magyar küldöttség negyedik aranyát nyerte az olasz fővárosban. Korábban a 4×200 méteres gyorsváltó záróembereként, illetve 100 méter pillangón diadalmaskodott, emellett pedig 100 méter gyorson, illetve a 4×100 méteres gyorsváltó tagjaként szerzett egy-egy ezüstöt.

Férfi 200 m pillangó, Európa-bajnok:

   MILÁK KRISTÓF 1:52.01 perc
2. MÁRTON RICHÁRD 1:54.78 
3. Alberto Razzetti (Olaszország) 1:55.01

Sebestyén Dalma hetedik, Hosszú Katinka nyolcadik 200 méter vegyesen

A háromszoros olimpiai bajnok 2:14.37 perces idővel ért célba, a szám másik magyar versenyzője, Sebestyén Dalma 2:13.45-tel zárt.

Az elődöntőben Hosszú a harmadik, Sebestyén pedig a nyolcadik időt érte el, az azonban hamar kiderült, hogy előbbi megközelíteni se tudja egy nappal korábbi teljesítményét, így a dobogóért folytatott harcban egyik magyar sem lesz érintett. Hosszú közel két másodperccel maradt el hétfői idejétől, így még honfitársa is előtte végzett.

A számot végül címét megvédve az izraeli Anastasya Gorbenko nyerte 2:10.92 perces idővel.

Női 200 m vegyes, Európa-bajnok:

   Anastasya Gorbenko (Izrael) 2:10.92 perc
2. Marrit Steenbergen (Hollandia) 2:11.14
3. Sara Francheschi (Olaszország) 2:11.38
…7. SEBESTYÉN DALMA 2:13.45 
…8. HOSSZÚ KATINKA 2:14.37

(MTI)

Milák Kristóf győzött 100 méter pillangón, ezüstérmes a 4X100-as gyorsváltó

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Mihályvári-Farkas Viktória ezüstérmes 1500 méter gyorson

About Author

Szólj hozzá!