Connect with us

Sport

Koszovó is „bezsákolva” – Szoboszlai remeklése sem maradt el

foci
Megosztás

Marco Rossi alaposan megkeverte kártyáit Koszovó ellen, a gól nélküli első félidő után végül Szoboszlai és Nagy Zsolt góljaival 2–0-ra nyert a magyar együttes, amely immár 14 mérkőzés óta veretlen.

Először a kezdőcsapatban: Dárdai Márton

A magyar válogatottat irányító Marco Rossi a kedd esti, Koszovó elleni találkozóra hét helyen változtatott a kezdőcsapaton a pénteki, Törökország elleni 1–0-ra megnyert felkészülési meccshez képest.

A kapuban – ahogy azt az olasz szakember előre jelezte – Dibusz Dénes kapott lehetőséget, rajta kívül Bolla Bendegúz, Callum Styles, Nagy Zsolt, Gazdag Dániel, Ádám Martin, valamint a nemzeti csapatban pénteken bemutatkozó Dárdai Márton is a pályáról várhatta a kezdő sípszót.

Telt ház

A Puskás Arénát erre a mérkőzésre is megtöltő drukkerek először a 9. percben fújtak egy nagyot, a meccs első helyzete ugyanis Koszovó előtt adódott, ám Edon Zhegrova jobb felső sarokba tartó lövése pont annyira pattant meg Lang Ádám lábán, hogy elsuhanjon a kapufa mellett. A következő percek sem hozták meg a hazai rohamokat, az első félórában Koszovó többet birtokolta a labdát, többnyire a magyar térfélen járatta, a fehér mezes játékosok olykor hosszú percekig csak nyomozták – többnyire eredménytelenül.

Ha mégis megszerezték, néhány másodpercen belül el is szórták, így a koszovói kapura semmilyen veszélyt nem jelentett Marco Rossi együttese. A vendégek már a saját térfelükön letámadták a magyar játékosokat, a védelmi vonalat a félpályánál húzták meg, ennek köszönhetően döcögött is a labdakihozatal – ezzel szemben a magyar válogatott csak a félpályánál kezdte felvenni a vendég játékosokat, akik így nyomás nélkül jutottak el a magyar térfélig.

Rossi Szoboszlai „páros”

Szoboszlai és Marco Rossi többször is rövid eszmecserét tartott az oldalvonal mellett, ám a mélységi beindulás, a váratlan húzás, és a pontos passzjáték egyaránt hiányzott, és ahogy Törökország, úgy Koszovó is elérte, hogy a belső középpályások játéka a csapat mozgatása helyett a védekezésbe történő besegítésben merüljön ki. A magyar szurkolók türelme nem fogyott, a Liverpool középpályásáé viszont igen, a 40. percbe az ápolási szünetet kihasználva maga köré gyűjtötte társait és hevesen gesztikulálva magyarázott nekik. Az eseménytelen, és alacsony színvonalú első félidőt követően borítékolható volt, hogy Marco Rossi cserél majd néhányat a szünetben.

Hármas csere

Végül a három lett a bűvös szám, Varga Barnabás, Schäfer András és Kleinheisler László érkezett a folytatásra, a 49. percben pedig Styles labdaszerzése után meg is volt az első magyar lehetőség, ám Bolla megpattanó lökete a léc fölött hagyta el a játékteret. Az 58. percben viszont már rezdült a háló, Bolla ugyanis remek labdát adott a jobbösszekötő helyén beinduló Schäfernek, aki laposan Szoboszlai elé gurított, a Pool középpályásának lövése pedig Rrahmani mellkasáról a bal alsó sarokba pattant. 1–0!

Nagy Zsolt bombája

Egy ígéretes akciónak Kleinheisler kissé pontatlan passza vetett véget, a 74. percben viszont ismét gólhelyzetbe került a magyar válogatott – Szoboszlai rúgótechnikáját ismerve egy 18 méterről megítélt szabadrúgást nyugodtan nevezhetünk annak. A lövés kaput talált, ám középre ment, így nem okozott gondot Arijanet Muricnak, a 85. percben viszont már nem volt esélye a vendégek kapusának: a magyar támadást kísérő Lang Ádám remek labdát adott Nagy Zsoltnak, aki 13 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. 2–0!

Innen már nem volt kérdés a meccs kimenetele, Mocsi Attila személyében viszont egy újonc avatásra még volt idő. A magyar válogatott az esztendő második mérkőzését is megnyerte és tovább tart az immár 14 mérkőzést számláló veretlenségi sorozat is.

VIA Blikk

Ezeket olvasta már?

Szerző