Connect with us

Sport

Elstartol a 21 vizes-vb – Részvételi rekord

vizes-vb
Megosztás

A szervezők bejelentése szerint az első katari vizes-vb-n, ami pénteken indul, több mint 2600 versenyző szerepel 201 országból, valamint itt először indul a menekültek csapata is.

Rekord részvétel

 Külön véve a sportágakat, négyben – köztük az úszásban – soha ennyi ország nem indult még vb-n, míg három sportágban a versenyzők létszáma számít csúcsnak.
A hat sportágban – úszás, nyíltvízi úszás, műugrás, óriás-toronyugrás, szinkronúszás, vízilabda – összesen 75 számban hirdetnek győztest.
Huszain al-Muszallam, a nemzetközi szövetség (WA) elnöke kiemelte, hogy: mivel ez a régió először ad otthont vizes vb-nek, izgatottan várják, hogyan járul majd hozzá az esemény a célközönség bővüléséhez, hogy minél többen vehessenek részt, versenyezhessenek a vizes sportokban, illetve minél többen részesüljenek az előnyeiből.

Izgatott várakozás

vizes-vb

„Örülünk, hogy itt lehetünk Dohában a vizes világbajnokságon. Katar bebizonyította, hogy kiváló házigazdája a nagy sporteseményeknek, és nagyon bízunk benne, hogy a sportolók számára a legjobb feltételeket biztosítja a versenyzéshez. Máris kaptunk pozitív visszajelzéseket sportolóktól, akik izgatottan várják, hogy elkezdődjenek a küzdelmek”

– tette hozzá az elnök.
    A dohai vizes világbajnokságot az M4 Sport élőben közvetíti.

Ezeket olvasta már?

vizes-vb

Szerző