Connect with us

Sport

Foci – ébredezik a Paks

foci
Megosztás

Foci: A második helyért küzdő Paks 2-1-re legyőzte otthon a már biztosan búcsúzó Mezőkövesdet a labdarúgó OTP Bank Liga 30. első szombati mérkőzésén. A hazai együttes – amely kedden kiharcolta a döntőbe jutást a kupában – ezt megelőzően sorozatban ötször szenvedett vereséget a bajnokságban. Ilyen a foci, egyszer lent máskor…

Meccstörténet

OTP Bank Liga, 30. forduló:
Paksi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 2-1 (1-0)

Paks, Paksi FC Stadion, v.: Káprály
gólszerzők: Szabó J. (14.), Könyves (60.), illetve Szalai (62.)
sárga lap: Könyves (8.), Kinyik (89.), Tóth B. (95.), illetve Cseke (63.), Bőle (78.)

A csapatok

Paks:

Szappanos – Lenzsér (Vas, 81.), Kinyik, Szabó J. – Osváth, Windecker, Papp, Haraszti (Silye, 70.), Szabó B. (Vécsei, 57.) – Könyves (Tóth B., 81.), Böde (Hahn, 57.)

Mezőkövesd:

Kovácsik – Kojnok (Pillár, a szünetben), Beriasvili, Szivacski, Vajda – Cseke (Bőle, 71.), Nagy G. (Drazic, 66.), Szolgai – Molnár G. (Szilágyi, 79.), Szalai, Cseri (Karnyickij, 72.)

A Mezőkövesdnek rosszul indult a meccs  és úgy is marad

Beszorult a kapuja elé a Mezőkövesd a mérkőzés elején, és helyzetek sora után az első negyedóra végén megszerezte a vezetést a Paks. Ezt követően a vendégcsapat összeszedte magát, rövid időre némileg kiegyenlítettebbé vált a játék, ekkor mindkét oldalon akadt gólszerzési lehetőség. Aztán a sokkal kombinatívabban futballozó Paks megint egymás után alakította ki a helyzeteit, és bár nem tudott újabb gólt szerezni, megérdemelten vonulhatott vezetéssel az öltözőbe.
Hasonló játékkal kezdődött a második félidő, majd cseréket követően növelte előnyét a hazai együttes. Ezzel azonban még nem dőlt el a mérkőzés, mert „szinte a semmiből” két percen belül szépített a Mezőkövesd: kapura lövést és újabb lövési kísérletet követően Szalai ért bele jól a labdába. A folytatásban maradt a paksi fölény, kapufáig is eljutott az otthon játszó csapat, de az eredmény már nem változott.

Ezeket olvasta már?

foci

Szerző