Új oltást követelnek a Sinopharm vakcina "károsultjai" - Városi Kurír

Sorting by

×

Új oltást követelnek a Sinopharm vakcina “károsultjai”

Petíciót indítottak és nyílt levélben kérnek új oltást azok, akiket itthon beoltottak ugyan a Sinopharm vakcinájával, az antitestvizsgálat alapján azonban mégsem alakult ki bennük a védettség. Írja a HáziPatika.

Hirdetés

Egyre többen csatlakoznak

Már csaknem háromezer ember csatlakozott a “Sinopharm vakcinával oltottak negatív laboratóriumi eredményekkel” nevű Facebook-csoporthoz. A privát csoport célja a leírás szerint az, hogy vizsgálatot, vagy akár újraoltást kérhessenek azok az emberek, akik ugyan megkapták a Sinopharm vakcináját, az ellenanyag-vizsgálaton azonban semmilyen, vagy csak nagyon alacsony antitestszintet mutattak ki náluk. A 24.hu cikke szerint a tagok petícióval, illetve levélben próbálnak segítséget kérni a döntéshozóktól és a szakemberektől.

Ingyenes tesztelést és új oltási lehetőséget kérnek

A csoport alapítója, Englohner Beáta nem a kínai vakcinát kapta meg, édesanyja viszont igen, és az ő antitestvizsgálatának eredménye negatív lett. Tehát az édesanyjában a kínai vakcina két dózisa ellenére sem alakult ki a koronavírussal szembeni immunitás a tesztek alapján. Miután az ismerősei körében érdeklődve azt tapasztalta, hogy a problémájuk nem minősül egyedinek, úgy döntött, hogy létrehoz egy Facebook-csoportot, amely a Sinopharm-vakcinával oltottak negatív laboratóriumi eredményeit gyűjti. A lapnak a nő úgy nyilatkozott: nem oltásellenesek, csupán féltik a szüleik egészségét.

Nyilvános labor eredmények

A csoportban az elmúlt hetekben sorra osztották meg az emberek az önköltségen végzett laboreredményeiket. A feltöltött vizsgálati dokumentumokból az tűnik ki, hogy leginkább a 60 év felettiek szervezetében marad alacsony szintű az antitestek száma. Emiatt Beáta már több minisztériumnak, személyesen Orbán Viktornak, Müller Cecíliának, valamint számos, a tudomány területén tevékenykedő szakembernek küldtek levelet, hogy segítséget kérjen a beoltott, de kellő immunitással nem rendelkező emberek nevében. A levélhez csatoltak több mint 170 laboreredményt is. A levélben arra kérik a kormányt, hogy a két Sinopharm

-oltás után biztosítsanak ingyenes szerológiai teszteket, ideértve a sejtes immunitást és az antitestszámot mérő vizsgálatokat is.

A tesztek eredményei alapján pedig azt kérik, biztosítsanak lehetőséget vagy egy újabb, más típusú, lehetőleg mRNS-alapú oltóanyaggal történő oltásra, vagy teljesen negatív eredmények alapján tegyenek lehetővé egy újbóli regisztrációt egy újabb oltási sorozatra, mivel az érintettek szerintük oltatlannak tekinthetők.

(Olvassa el a teljes cikket a HáziPatika oldalán!)

Kapcsolódó

sinopharm

Hirdetés
átver

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.