Rendkívüli bejelentés a Németország–Magyarország mérkőzés előtt! - Szijjártó szerint: példátlanul negatív gesztus! - Városi Kurír

Sorting by

×

Rendkívüli bejelentés a Németország–Magyarország mérkőzés előtt! – Szijjártó szerint: példátlanul negatív gesztus!

Szijjártó Péter külügyminiszter rendkívüli bejelentést tett a mai, német–magyar Eb-mérkőzés előtt -írta meg a Blikk.

Hirdetés

Münchenben a bajor hatóságok nem engedélyezik,

hogy magyar konzulok jelen legyenek az Allianz Arénánál, ami egy példátlanul negatív gesztus. A konzulok dolga, hogy az állampolgároknak a bajban segítséget nyújtsanak. Így tehát, ha a kiutazó magyar állampolgároknak konzuli segítségre van szükséges, a müncehni főkonzulátus oldalán, a munchen.mfa.gov.hu oldalon lévő ügyeleti számokat hívja

– kezdte Szijjártó Péter.

A kicsit sem ördöglakat megoldása…

Arról nem ír a külügyér, hogy ha jegyet váltanak fent említett konzulok, akkor minden bizonnyal jelen lehetnek a mérkőzésen.

Már sor is került ilyen sajnálatos eseményre ma

– folytatta a miniszter:

egy, 53 szurkolót szállító magyar buszt kétszer is órákra megállítottak a német hatóságok, s az csak a konzuli beavatkozásnak köszönhetően mehetett tovább.

A bajor hatóságok tűzvédelmi okokból nem engedélyezik a nem impregnált molinók bevitelét a stadionba;

Szijjártó kérte a magyar szurkolókat, hogy ezt vegyék figyelembe.

A bajorok nem engedik a magyar szurkolói vonulást sem az Allianz Arénához, az ezt tervező szurkolókat várhatóan autóbuszokkal viszik oda

– közölte Szijjártó.

!A videó, amire hivatkozhatna a portál, időközben “eltűnt”!

Frissítés!

Fél hétkor kikerült az alábbi poszt Szijjártó közösségi oldalára:

Ara Kovács Attila helyzetjelentése:

  • 1. Münchenben először is Hitler-köszöntéssel kezdték a magyar szurkolók. Aztán valaki megafonon szólt, hogy ezt azért mégse… A jelek szerint hiábavaló volt tehát a figyelmeztetés: mindhiába takarták el tetovált horogkeresztjeiket, lényegüket mégiscsak sikerült felfedjék a bajor fővárosban.
  • 2. A németek a buszokat szivárványzaszlókkal diszitették, ezekken vitték a magyar szurkolókat, ahelyet, hogy engedték volna őket átvonulni a városon.
  • 3. Egyszóval Orbán hibát követett el, amikor szurkolóinak megmutatta Münchent, Münchennek pedig megmutatta a Fidesz támogatóit.

Segítségül:

A főkonzulátus számai:

  • Magyarországról ingyenesen a 06-80-36-80-36 zöldszámon, amely a Konzuli Tájékoztatási és Ügyeleti Központunkban, Budapesten van.
  • Külföldről a +36-80-36-80-36,
  • illetve WhatsApp – +36-30-36-36-111 – és Viber – +36-30-36-36-555 – platformokon elsősorban szöveges üzenetek formájában lehet segítséget kérni

Forrás: Blikk

 

magyar

Hirdetés
átver

6 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.