Csókolom, hogy is állunk azzal a sajtószabadsággal? – Varga Judit, az újdonsült nyelvőr

A magyar nyelven kiadott sajtótermékekben, rádió-, illetve televízióműsorokban közzétett reklámokban az idegen nyelvű szöveget – pár kivételtől eltekintve – magyarul is meg kell jeleníteni. A fogyasztóvédelmi hatóság a 2023-as ellenőrzési program keretében mától ellenőrizni fogja, hogy ezt a kötelezettséget betartják-e – jelentette be Varga Judit közösségi oldalán.

Read more

Pintér úr! A fonendoszkóp és mellkaskopogtatás a XXl. század magyar egészségügyének “dübörgése”?

Ön szerint az rendben lévő dolog, hogy amikor az életéről, vagy szerette állapotáról van szó, akkor gigahosszú várólistát végig várva sem jut Magyarországon olyan gép, technológia közelébe, ami megközelítőleg biztosan megállapítja, hogy mi a baja és mik a lehetséges megoldások rá? Ne higgye, hogy Önnel majd másként lesz, mert egyszerűen nincs az országban elég ezekből a masinákból nem úgy, mint például stadionból. Akkor se gondolja, hogy ez a természetes, ha az Orbán-Pintér páros mondja rezzenéstelen arccal a kamerába….

Read more

A magyar örömlányok beveszik Manchestert

Tudja, mi az a pop-up bordélyház? A Manchester Evening News információja szerint olyan rövid távú vállalkozás, amelyeket az interneten hoztak létre és hirdetnek, a szervezett bűnbandák tulajdonában lévő szálláshelyekről üzemeltetnek. A portál szerint a kelet-európai (így többek közt a magyar) örömlányok körében “kedvelt” forma jellemzően a Back Piccadilly és a Great Ancoats Street ipartelepein elterjedtek.

Read more

Családbarát nemzet vagyunk, vagy mifene – Köszönjük, Kedves Vezető, neked is boldog karácsonyt!

Mimagyarok amúgy nem is nagyon értjük ezt a betlehemi csillag, meg jászol dolgot. Biztos Brüsszel keze van a dologban. Nem értjük mondom, nem is igazán érdekel szinte senkit – ne hörögjön, drága. A számok makacs dolgok! – hogy is érthetnénk, mivel Európa egyik legkevésbé vallásos társadalma vagyunk. Mindannak ellenére is azok, hogy a Kedves Vezető lassan 0-24-ben pojácáskodik valami templom előtt.

Read more

Vegye-vigye, ha megtudja fizetni! – A halfogyasztás-növelés stratégai kormánycél

Ki ne szeretné a klasszikus karácsonyi menü részét, a halat valamilyen formában asztalra tenni a közelgő ünnep alatt? Igen ám, de mindezt mennyiért tehetik meg – vetődik fel a kérdés. 1800-2000 forint/kg áron juthatunk élő pontyhoz, 3500-4000 forint/kg áron pontyszelethez, az afrikaiharcsa-filé ára pedig kilónként 3800 és 4200 forint között alakul.

Read more

Szijjártó: jól esett a lelkiismeretemnek, hogy elmondtam…..

Nem az történik, hogy reggel felébredünk, és azt mondjuk, “na, ma mit lehet megvétózni. Ilyen még nem járt a fejünkben” – mondta Szijjártó Péter a csütörtöki sajtótájékoztatón az ATV kérdésére, hogy folytatja-e a kormány Brüsszelben a vétópolitikát, miután több brüsszeli lap is úgy értékelte Scholz német kancellár szavait – hogy ha valaki azt gondolja, hogy ki tudja játszani a közös uniós kül-, és biztonságpolitikát és “az EU közös értékeit”, az kudarcra van ítélve – hogy Budapestnek üzent.

Read more

Pin It on Pinterest