Szijjártó a szivárványos zászlók árnyékában

Ellepték a szivárványos zászlók Szijjártó Péter Instagramját, miután Norvégiában egyre nagyobb visszhangot kap a nemrég elfogadott magyar melegellenes törvénymódosítás és az ezt követő üzengetés az UEFA, a magyar kormány és a müncheni városvezetés, valamint  Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke között.

Több olvasónk is jelezte, hogy Norvégiában a lapok kiemelten kezelik a témát a helyi sajtóban, ami eljutott odáig, hogy celebek és civilek indítottak akciót a magyar külügyminiszter, Szijjártó Péter Instagram-profilján. Az UEFA ugyebár arra hivatkozva tiltotta meg, hogy a Németország–Magyarország Eb-mérkőzésnek helyet adó Allianz Arénát szivárványosra világítsák, mert az egyértelműen politikai akció, amelynek nincs helye a sporteseményen. Korábban pedig maga Szijjártó Péter is arról beszélt, hogy nem szabad összekeverni a sportot és a politikát.

A híreket olvasva a tévés személyiségként is ismert egykori norvég első osztályú focista, Mads Hansen indított akciót a Nettavisen portál szerint. Hansen egy Insta-sztoriban vetette fel azt az ötletet, hogy ha már nem lehet színessé tenni a müncheni stadiont, akkor tegyék meg ezt Szijjártó Instagram-oldalával. És Szijjártó Instagramját tényleg ellepték a szivárványos zászlók, de nemcsak a legfrissebb posztjait, hanem egészen régieket is.

szivárványos zászló
A Nettavisennek megszólaló Ida Fladen rádióbemondó azt mondta:

az akció azt a célt szolgálja, hogy rámutassanak, mi megy Magyarországon, és hogy az UEFA képtelen elérni a nyitottságot és a toleranciát a futballban.

Fladen szerint szánalmas, hogy egy ekkora hatalmú szervezet ennyire nem tudja használni az erejét. – írta meg a Telex.

(Kép: Cseri László)

Előzmény

 

szivárványos zászló

2 hozzászólás

 • 2021.06.24 - 18:40
  Közvetlen hivatkozás

  Vizfejü egy akkora proli null. hogy ö jobb ha kussol, de az nem zavarja hogy egy cigány által lett milliomos.. aljas szemét

  Válasz
  • 2021.06.24 - 22:02
   Közvetlen hivatkozás

   Szíjjártó arról beszélt, hogy nem szabad összekeverni a sportot, és a politikát. Viszont fidesz-módra össze lehet keverni a pedofília, és a homoszexualitást. Hmm.. A fidesznyákok agya betegesen van bekötve…

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük