Találóskérdés: ki az, aki repül, landol, fut és belevág? Persze, hogy Szijjártó!

Szijjártó Péter a tőle megszokott “közvetlenséggel” avatja be mindennapjaiba közösségi oldalán követőit. Iszonyú munkabírását demonstrálandó pénteken sincs ez másként. Miközben a főnök-közszolga a Kossuth rádió stúdiójában “ül és mesél”, addig Ő “ép testben ép lélekeset játszik”. Még jó, hogy pont ott volt a fotósa, akinek köszönhetően ezt mi is láthatjuk.

Szijjártó szájával újabb kormányvétó: az unió külügyminiszteri találkozóján veti be a hét második magyar “kitett lábát”?

A héten véglegesítette volna az Európai Bizottság az Ukrajnának szánt hetedik fegyvervásárlási pénzügyi támogatást. Az 500 millió euró értékű részletet az úgynevezett Európai Békekeretből (EPF) kívánják folyósítani, de most ezt a magyar kormány ismét megakadályozta – írta a Portfolio lengyel sajtóértesülésekre hivatkozva. A héten másodszor akaszt meg egy EU-s közös fellépést a magyar kormány.

Szijjártó repülni Davos – “Már többször hívtak, de még soha nem tudtam elmenni…”

Hétfő este vette kezdetét a svájci Davosban az 53. Világgazdasági Fórum (WEF), amelyre Oroszország ezúttal nem, de mint Szijjártó Péter közösségi oldaláról kiderül, Ő viszont kapott meghívást – számolt be az MTI. Több mint 100 ország képviselői, köztük 50 állam- és kormányfő lesz jelen, ahol egyebek mellett a világot sújtó élelmiszer-, energia- és egyéb válságok megoldásának módjait vitatják meg.