Szijjártó az Ön nevében is „beleverte Németország orrát” náci múltjukba – Hogy miért? Mert szivárványszínűre „festenék” München stadionját a „tiszteletünkre”

Szijjártó Pétert ugyan nem választottuk direktbe a magyar külügy élére, de az Őt kiválasztó Fideszt és egyszemélyű vezetőjét, Orbán Viktort igen. Sőt, nem először. Ebből következik, hogy a magyarok szavazó többsége három éve teljes mellszélességgel vallotta magénak tetteik következményét. Ebből at is következik, hogy Szijjártó kijelentését olybá veszik külföldön, mint amivel egyetért a magyarság. Ha szégyent hoz ránk, ez akkor is így van.

Rendkívül káros és veszélyes, amikor összekeverik a sportot a politikával

jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Luxembourgban, az európai uniós tagországok külügyminisztereinek egynapos találkozóján.

München tolerancia és egyenlőség melletti kiállása

Szijjártó Péter magyar újságíróknak az ülés szünetében nyilatkozva arra reagált, hogy

München polgármestere szivárványszínű kivilágítást javasolt a Németország-Magyarország június 23-i Európa-bajnoki mérkőzésnek otthont adó stadionban. A kezdeményezés – és a müncheni városi tanács az azzal egyetértő mind a hat frakciója – a tolerancia és egyenlőség melletti kiállásnak adna hangot. a külügyminiszter szerint a kivilágítás követelésében egyértelműen ez a szándék mutatkozik meg.

A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta: a kivilágítás követelésében egyértelműen az a szándék mutatkozik meg, hogy a politikát belekeverjék a sport világába,

„hiszen mindenki tudja, miről van szó (…) Mi Magyarországon a magyar gyerekek védelme érdekében elfogadtunk egy törvényt, és ez ellen Nyugat-Európában most ágálnak”

– fogalmazott.

Törekvésüknek olyan formában is hangot akarnak adni, hogy egy sporteseménybe, melynek semmi köze a nemzeti törvényhozáshoz, bele akarják vinni a politikát

– mondta.

Nettó nácizás.

A sportnak és a politikának az összekeverése rendkívül káros, történelmi tapasztalatok azt mutatják, hogy ez rossz. Ha valakik, akkor a németek ezt egészen biztosan jól tudják

– tette hozzá Szijjártó Péter.

Markus Söder bajor kormányfő támogatja, hogy a müncheni Allianz Arena labdarúgó-stadion kapjon szivárványszínű díszkivilágítást

a német és a magyar válogatott szerdai Európa-bajnoki mérkőzésén. Söder egy más ügyben tartott hétfői berlini sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva elmondta, hogy „nagyon jó jelnek” tartaná a bajor tartományi főváros stadionjának díszkivilágítását.

Az aréna megvilágítása a szivárvány színeivel „társadalmunk szabadságának jele” lenne, ezért „nagyon támogatnám”

– idézi az MTI a Keresztényszociális Unió (CSU) elnökének szavait. Az Európa-bajnokság Londonba tervezett döntőjének esetleges áthelyezéséről ugyancsak kérdésre válaszolva kijelentette, hogy

„München készen áll” a mérkőzés megrendezésére.

Gábor György filozófus a fentiekről:

„Szijjártó Péter sportmenedzsment szakon végzett miniszter azt mondta a müncheni stadion szivárványszínű kivilágításának ötletére, hogy károsnak tartja a sport és a politika összekeverését. Szóval károsnak tartja, s tegyük hozzá: méltán,

mert ha valamitől tényleg tartózkodik Orbán és rezsimje, az a sport és a politika összekeverése. Fel sem merül ez bennük.

Szijjártó egészséges iránymutatása mellett ugyanakkor valamit nem értek:

mitől lenne politikai ügy egy stadion szivárványszínű kivilágítása? Mitől lenne politikai ügy egy ember nemi identitása?

Segítek! Egyetlen dologtól: attól, hogy Orbánék azzá tették

Mégpedig a legocsmányabb, legkártékonyabb és leggátlástalanabb módon. Szijjártó még hozzátette, hogy a kivilágítással a politikát belekeverik a sport világába,

„hiszen – így a miniszter – mindenki tudja, miről van szó.”

És ez is igaz! Valóban mindenki tudja, miről van szó.

A magyarországi diktatúráról van szó, a Fidesz nevű állampártról van szó és annak minden ganéságáról.”

Frissítés!

A Spiegel értesülései szerint – számolt be a 168 óra – azonban az UEFA nem fog hozzájárulni a színezéshez, ugyanis véleményük szerint politikai akcióról van szó, mivel a müncheni városháza a pedofiltörvénnyel megbélyegzett homoszexuális emberekkel szeretné ezzel kinyilvánítani a szolidaritását. A lapnak nyilatkozó szervezők azt mondták:

az UEFA nem akarja megsérteni Orbánt.

Az UEFA persze még dönthet másként is,

de a szövetség egyik alelnöke éppen Csányi Sándor, akit a Spiegel Orbán bizalmasának nevez.

De állítólag fontos szempont az is, hogy Budapest az egyetlen olyan város, ahol teltházas meccseket lehet tartani, mert annyira lazák a koronavírus-szabályok.

Az UEFA tehát csak Budapestről tud ilyen képeket mutatni, mindenhol máshol fél- és negyedházzal mennek a meccsek, ami a tévében nagyon rosszul néz ki.

 

szijjártó

7 thoughts on “Szijjártó az Ön nevében is „beleverte Németország orrát” náci múltjukba – Hogy miért? Mert szivárványszínűre „festenék” München stadionját a „tiszteletünkre”

  • Ugyanmár szíjjártó csak egy botcsinálta külügyér. Mindig mindennek nekimegy a gazdájával együtt, mint a cigány vak lova a falnak. Káosz-kormány, káosz politika. Egyhez értenek baromi jól, a pénzlenyúláshoz. Orbán magyarázza, hogy az EU-nak mit, és hogy kellene csinálnia. De reméljük, nem fogadják meg egy szavát se, mert a kicsi kövér ember az EU-t is pillanatok alatt kifosztaná a maffia-társaival. Nyilván az EU vezetői jót röhögnek orbán agymenésein. Mi meg arra lennénk nagyon kíváncsiak, hogyha orbán ilyen marhajó vezető, akkor 12 év alatt csak arra futotta a tehetségéből,hogy lekormányozta az országot a béka segge alá. A kétharmaddal még az ellenzékre se foghatja, hogy akadályozták az ország fellendítésében. De a tények makacs dolgok, magyarázhat orbán bármit, az európai országok között az utolsó előtti helyen állunk. Erre volt képes orbán.

  • Pingback:

  • A fidesz szerint rajtuk kívül mindenki hülye…

  • Szrintük mindenki hülye, aki másként gondolkodik…

  • Amikor itt az irek letérdeltek akkor politikát keverték a sporttal.. mindenkinek lehet önálló véleménye.. de a fideszt ne keverjék a magyarok többségével, mert utáljuk őket mint a szart, fekély magyarországnak ez a botcsinálta szedett-vedett mindenféle alja társaság.. maffiahálózat lett az egész fideszből. zsarolnak, lopnak csalnak, kurváznak drogoznak, püedofil asszonyverő, családgyűlölö banda. kifelé nyalnak lefele taposnak.. ezeket már nem lehet tisztelni. igaza van a németeknek, ők ott és azt tesznek amit akarnak, ha nem tetszik a focistáknak, és a vezetésnek, nem kell fellépni. ugyis egy gyalázat ez az egész bagázs.

  • Pingback:

  • Petike! Azért nálunk is volt egy hű társ! Az utolsó csatlós:Szálasi Ferenc. Azért ő sem volt más, és erről ne feledkezz meg. Mert akkor bizony mi is! Mert így korrekt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük