Tudja ki Magyarország első számú melegjogi harcosa? Hát Orbán Viktor! – És ez tuti, hiszen Ő állítja!

Aki azt hiszi, hogy élcelődöm a miniszterelnökön, az nagyon téved. Ha hinni lehet a beszámolóknak, “rózsaszín arccal” állította magáról és nagyon úgy tűnt, hogy mélységesen komolyan is gondolta, amit mondott. Nem tudom, melyik a jobb alternatíva: egy színész vezeti az országot, vagy “lelki testképzavarral” kűzd Magyarország elsőszámú közszolgája.

Egyem a szívét…..

„Egy szabadságharcos voltam a kommunista rezsimben. Ott büntették a homoszexualitást, így az ő jogaikért és szabadságukért is harcoltam”

– mondta Orbán Viktor, amikor csütörtök délben megérkezett az Európai Tanács ülésére. A Telex olvasója ugyan felhívta a figyelmet egy apróságra:

….a magyar jog szerint 1961-ben megszüntették a férfiak közötti, beleegyezésen alapuló szexuális kapcsolat büntethetőségét, így Orbán állítása, miszerint a kommunista rezsimben büntették a homoszexualitást, nem igaz.

Mit gondolt? Brüsszelben ez is elmegy?

Az uniós állam- és kormányfők brüsszeli találkozóján elsősorban a koronavírus-járvány kezeléséről, a migrációról és az Európai Unió külügyi kapcsolatairól lesz szó, a Tanács elnöke, Charles Michel szerint azonban

az uniós vezetők csütörtök esti vacsoráján szóba kerülhet majd a melegellenes magyar pedofiltörvény is.

Az nem is úgy van….

Elsősorban a pedofiltörvényként elhíresült jogszabályról kérdezték a magyar miniszterelnököt is a külföldi újságírók, Orbán viszont minden ezzel kapcsolatos kérdést elhárított, arra hivatkozva, hogy a törvény nem a homoszexualitásról szól, hanem a gyermekek védelméről:

„Nincs ilyen [melegellenes] törvényünk, a gyermekek védelméről hoztunk törvényt.”

Juszt László olvasata a fentiekről:

Orbán: “Míg a kommunizmus idején Magyarországon üldözték a homoszexuális embereket, “ma az állam nemcsak garantálja, hanem aktívan védelmezi is a homoszexuálisok jogait”, hiszen az egyéni szabadság a legfőbb érték.”

  • Ad 1. Mikor volt Magyarországon kommunizmus? Soha. A hivatalos szlogen így szólt: “a szocializmus építése folyik”.
  • Ad 2. A 70-es évek óta semmiféle hátrányt nem szenvedtek a melegek. Nem tiltotta törvény a 18 éven felüliek homoszexuális kapcsolatát. A kiskorúak elleni fajtalanságot igen.
  • Ad 3. Miért kellene és hogyan külön védelmezni a melegek jogait? Ugyanolyan emberek, mint bárki más.

Tehát a fenti nyilatkozatot tevő, vagy mélyen alulinformált, vagy hazudik. Egy miniszterelnöktől egyik sem szép megoldás. Egyébként ezt támasztja alá a MIKROSZKÓP színpadon, 1974-ben elmondott Komlós János konferansz is. Ebben volt egy, a napi eseményekhez kapcsolódó vicc is.

Khon ki akar vándorolni. Megkérdezik a Kivándorlási Hivatalban:
– De miért menne el Kohn úr?
– Nézzék, én éltem már akkor is, amikor a homoszexualitást büntették. Ma azt mondják, hát ilyen is van. Nem akarom megvárni, amíg kötelező lesz.”

Nem is tudjátok, miről beszéltek?!

Orbán szerint a törvény kritikusai anélkül bírálják a magyar jogszabályt, hogy azt elolvasták volna, a kritikákra pedig azonnal reagált. Szerinte egyedül a szülők joga döntést hozni arról, hogyan világosítják fel a szexualitásról a gyermekeiket, a törvény pedig erre reagál.

„Természetesen rendelkezésére állok mindenkinek, aki az új magyar törvénnyel kapcsolatban kérdez.”

…és kérdezni is fogják:

bár a melegellenes magyar törvény nincs a Tanács ülésének napirendjén, a hivatalos ülés utáni csütörtök esti vacsorán lesz majd vita az LMBT-ellenes jogszabályokról, mondta szintén az ülésre érkezve Charles Michel. A vele együtt érkező ENSZ-főtitkár, Antonio Guterres is reagált a magyar ügyre: szerinte

mindennemű diszkrimináció elfogadhatatlan a modern társadalmunkban.

Csütörtök reggel 16 uniós kormány tiltakozott nyílt levélben a pedofilokat a melegekkel összemosó törvény ellen, így

Orbánt várhatóan egy elég kemény vita várja majd a vacsoraasztalnál.

Áder a politikai balhé ellenére aláírta a törvényt

A múlt héten megszavazott magyar „pedofiltörvény” körül politikai botrány alakult ki az Európai Unióban:

szerdán Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke nevezte szégyennek az LMBT-közösséget megbélyegző törvényt.

Erre reagált pár órával később Orbán Viktor azzal, hogy

Von der Leyen véleménye szégyenletes, mert „valótlan állításokra épül”.

Forrás

 

orbán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük