Connect with us

Kerítésen innen

Vajon melyik szót érti Mészáros Lőrinc abból, amit felolvasott – Nincs megállás, tovább hízik a Mészáros nevű gömböc

mészáros Lőrinc,
Megosztás

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., melynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek – közölte a Mészáros Csoport pénteken.

Magyarmánia a köbön

A közlemény szerint az akvizíció elsődleges célja, hogy a márka magyar kézben maradjon, működése hosszú távon biztosított legyen, megőrizze annak értékét, és a Mészáros Csoportban rejlő lehetőségek kihasználásával jelentős külföldi terjeszkedésbe kezdhessen a már meglévő szlovákiai operációja mellé.

A Mészáros Csoport elsődleges stratégiai célja a magyar alapokon nyugvó értékmegőrzés, valamint a nemzetközi terjeszkedés, amit új üzletek és webáruházak megnyitásával tervez megvalósítani a környező országokban.

A Mészáros Csoport tagvállalataival történő együttműködés, a szinergiahatások kiaknázása garantálja a Brendon márka még szélesebb körben történő népszerűsítését, valamint eredményességének és hatékonyságának további növelését.

Vajon melyik szót érti Mészáros Lőrinc abból amit felolvasott

„A Brendon Holding Kft. akvizíciójával egy teljesen új, ám annál fontosabb tevékenységi körrel bővült a csoport, amely koncepcióját tekintve közel áll az üzletfilozófiánkhoz: prioritást élvez a gyermekek, családok iránti elkötelezettség és felelősségvállalás. A zökkenőmentes átállás, a márkaismertség és minőségmegőrzés megerősítésén túl kiemelt célunk a vásárlói igények magas színvonalú kiszolgálása. Ugyanakkor az integrált stratégia mellett elengedhetetlen a külföldi expanzió, amely a cégcsoport más szegmenseire is vonatkozik, jellemzően azokban az iparágakban, amelyekben idehaza is erősek vagyunk”

– mondta Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa a közlemény szerint.

Hogy is lesz a, mi is lesz a…?

A Brendont 1993-ban alapító és azóta is a céget vezető tulajdonosok közleménye szerint a tranzakció meg fogja alapozni a cég további fejlődését, növekedését.

„A Deloitte Magyarország által támogatott nemzetközi tender eredményeképpen a Talentis Group Zrt.-vel való együttműködést választottuk, mert így látjuk biztosítottnak a cégcsoport jövőjét. Várjuk a közös munkát a Talentis csoporttal, amely a tranzakció zárását követően kezdődik meg. Motivációnk nem változott: a legszínvonalasabb szolgáltatást szeretnénk nyújtani a kisbabás családoknak most és a jövőben is”

– nyilatkozták.

Már csak egyetlen kérdésünk marad: hogyan kapcsolódik majd a legújabb szerzemény és Orbán Ráhel  2021-ben alapított Odu Store Kft.-jéhez, ami szintén a kisgyerekeseket vette célba cuccaival és amely annak ellenére, hogy folyamatosan veszteséges, masszívan „hasít”.

Kacsolódó

Mészáros Lőrinc

Szerző