Connect with us

Kerítésen innen

Atya világ! Maga érti, amit ide kiírt? – érdeklődött egy kommentelő Sulyoktól, aki szerint „Európa felújított templomává válhatunk…ahova erőt meríteni jönnek az emberek”

Atya világ! Maga érti, amit ide kiírt? - érdeklődött egy kommentelő Sulyoktól, aki szerint "Európa felújított templomává válhatunk…ahova erőt meríteni jönnek az emberek"
Megosztás

Sulyok Tamás köztársasági elnök vasárnap a jáki Szent György-templom újraszentelésén mondott beszédet. Az államfő szerint az emberek ebben a „sivárságban vágynak a spirituális többletre, az Isten közelségére”, mert a hitet és a szeretetet is közösségben lehet megélni és, hogy „Európa felújított templomává válhatunk…ahova erőt meríteni jönnek az emberek.”

Egy vélemény: „az oktatást szomjazzuk meg az egészségügyet…”

A köztársasági elnök szerint közösségeink megújítására van szükség.

„Újra egymáshoz kell épülnünk, minden akadályt, félelmet, bizonytalanságot, bizalmatlanságot félretéve, habár ez nem könnyű a hűtlenség korszakában, amelyben elveszítjük a kapcsolódás kegyelmi ajándékát.”

Sulyok Tamás ezt követően a szombathelyi püspöki palotában azt mondta, az atomizáció és a töredékesség világában, amelyben a család lebontásának, a közösségek erodálásának, a magány elhatalmasodásának, az erkölcsi értékek elhagyásának vagyunk tanúi, szomjazzuk a megtartó közösségeket. Az államfő szerint az emberek ebben a

„sivárságban vágynak a spirituális többletre, az Isten közelségére”,

mert a hitet és a szeretetet is közösségben lehet megélni.

Majd Sulyok Tamás úgy vélekedett, meg kell találni annak lehetőségét, hogyan lehetünk

„élő kövek, összekötő habarcsok”,

hogyan tudunk újra közösségbe szerveződni, egymást szolgálni és sugározni az örömhírt hozzátéve, hogy meg kell becsülni az alulról jövő szerveződéseket, az együtt gondolkodásra és cselekvésre ösztönző autonóm kezdeményezéseket, támogatni kell új közösségek létrejöttét.

„A felújított templom nemcsak őseink hagyatéka, hanem annak is megnyilvánulása, hogy a magyarság megbecsüli, megőrzi és ápolja, amit örökül kapott, a magyar társadalom összefogásának eredménye.”

Kijelentette:

…büszkék lehetünk arra, hogy Magyarországon még van akarat, szándék és kellő forrás, hogy a templomok megújuljanak.

A templomot méltatva pedig leszögezte, hogy ékessége Magyarországnak és az egész Kárpát-medencének, amely az ezeréves magyar kereszténység lenyomatát őrzi, ezért megőrzendő és bemutatandó.

A bejegyzés alatti pár hozzászólásból:

„Van bőr a képén büszkeségről hadoválni ,ő múltjával…”

„Az oktatást szomjazzuk meg az egészségügyet.”

„Atya vilag! Maga erti, amit ide kiirt? „Europa felujitott templomava”? Tessek? Mo.? Ahol nincsen demokracia es jogallam se? Ezt az is bizonyitja, hogy meg mindig maga a koztarsasagi elnok.”

Kapcsolódó

Szerző