Botrány! Addig nem engedett szavazni az elnök, amíg a fideszes képviselő uraság le nem parkolt – hogy meglegyen a kormánypárti többség

A bizottságban soha nem voltak korábban tekintettel a késésekre, most viszont meg kellett várni Tessely Zoltán fideszes képviselőt, aki „technikai nehézségek” miatt nem tudott leparkolni.

Nem volt meg a Fidesz-KDNP többség

a parlament Európai ügyek bizottságában hétfőn, de a kormánypárti bizottsági elnök addig nem engedte szavazni a képviselőket, amíg be nem futott még egy-két késő fideszes. Az ülésről a 444.hu azt írja,

a hétből összesen kettő kormánypárti képviselő jelent meg, ellenben a bizottság mind a négy ellenzéki tagja elment. Ellenzéki többség így sem volt: a fideszesek egy-egy társukat helyettesítették, azaz négy szavazattal rendelkeztek.

Az ellenzékiek – Szél Bernadett független bizottsági tag és Cseh Katalin momentumos EP-képviselő – előre jelezték, hogy szeretnék napirendre venni és megtárgyalni Magyarország EU-ban képviselt Kína-politikáját. Ennek apropója a Kínát elítélő brüsszeli nyilatkozat megvétózása, a Belgrád-Budapest vasút és a Fudan egyetem 540 milliárd forintos kínai hitele lett volna.

Az, hogy az ülés kezdetén ugyanannyi szavazata lett volna az ellenzéknek, mint a kormánypártiaknak,

elég lett volna arra, hogy ha a fenti témákról nem hajlandóak beszélni a fideszesek, akkor az ülés teljes napirendje se kapjon támogatást.

Ez pedig meghiúsította volna a teljes ülést.

Amikor Hörcsik Richárd fideszes bizottsági elnök szembesült azzal, hogy nincs meg a kormánypárti többség, közölte:

addig nem lesz szavazás, meg nem érkeznek a további fideszesek.

A 444.hu szerint a bizottságban soha nem voltak korábban tekintettel a késésekre, ellenben most meg kellett várni Tessely Zoltán fideszes képviselőt, aki „technikai nehézségek” miatt nem tudott leparkolni.

Szél Bernadett a Facebook oldalán azt írja, ezután az ellenzék felállt és kivonult. Mint fogalmazott,

ami történt, az a szavazás „meghackelése”.

 

fideszes

Egy hozzászólás itt: “Botrány! Addig nem engedett szavazni az elnök, amíg a fideszes képviselő uraság le nem parkolt – hogy meglegyen a kormánypárti többség

  • 2021.04.26 - 17:04
    Közvetlen hivatkozás

    Alja banda, mást nem is várni ettől az erkölcstelen csürhétől, ,a világ legmocskosabb kormánya a mostani magyar !!!! Mást nem is tud, gátlástalan népgyilkos, csaló hazug tolvajok mind !!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük