Szia, Uram! Van valami átadni való? Hogyne, a kemence, Isten áldásával…..

Ínséges időben -és ez a mostani az- minden átadni valóért le kell hajolni! – vallhatja Cseresnyés Péter, Nagykanizsa 3. számú választókerületének régi-új országgyűlési képviselője és, ha már szalagot vág, akkor azon legyen papi áldás is, mert manapság ez a módi.

A hallgatag 16-ok, avagy a parlamentben következetesen hallgató közszolgák listája – Őket ezért fizetjük?

Összesen 16 olyan képviselője van a május elején megalakult új Országgyűlésnek, akik még nem szólaltak fel a parlamentben. Nem tudom, mit szólnak azok a képviseltek, akik bizalmat szavaztak nekik annak érdekében, hogy általuk befolyásolhassák a T. Házban történteket, de a csalódásuk borítékolható.

Év végi utolsó (?) pucsítások a “fillérekért”, avagy karácsonyi rege egy fideszes képviselő főszereplésével

Arról többször beszámoltunk, hogy beindultak az év végi ünnep előtt szokásos kormány-bónuszok, ajándéknak nevezett csomagok dömpingje, jutott belőlük a tanároknak, nyugdíjasoknak, rendőröknek, állami alkalmazottaknak. Na jó, a mértékük változó: a milliós tételektől az ezres nagyságrendűekig széles a skála, de úgy tűnik, ez így fidesz-kompatibilis.

Nem attól jogállam egy ország, hogy nincs bűncselekmény, hanem attól, hogy van következménye

Napok óta azon pörög a magyar sajtó kormányhoz bekötött része és a Megafon-megszólalók, -fokozandó az egyszerű olvasók EU-ellenességét- hogy vizsgálati fogságba került Belgiumban a görög Eva Kailit, az Európai Parlament egyik szocialista alelnöke és három társa, akiket azzal a bűncselekménnyel gyanúsítanak, hogy Katartól fogadtak el pénzt azért, hogy tompítsák az országot ért kritikákat.

Kövér úr! A képviselők a fizetésük kétharmadát havi 2-4 óra munkáért kapják? – Hadházy brutál-büntetése

Kövér Lászlótól nem áll távol a képviselők, pontosabban az ellenzéki képviselők pénzbüntetése. Most Hadházy Ákoson volt a sor, aki ahelyett, hogy a parlamentben melegedett volna, mint a “bátrak”, inkább a korrupciós visszaéléseket derített fel.

Ujhelyi: azt mondták nekem, ez Molnár Zsolt pártja, így ezért ez a párt már nem az enyém

“Válaszok a kérdésekre” címmel posztolt Ujhelyi István Európa parlamenti képviselő közösségi oldalán, amiben eszenciáját írta le a Szabad Európa portálnak adott interjújának. Ahogy arról beszámoltunk, a képviselő a napokban jelentette be: kilép az MSZP-ből. A párt közleményben reagált, nem éppen européer politikusi módon.