Connect with us

Voks 2024

Ők Magyar Péterék EP-jelölt jelöltjei – Szavazzon, akit érint!

magyar péter, rogán antal,
Megosztás

Magyar Péter közzétette a TISZA párt pályázat útján kiválasztott civil jelöltjeit az EP-választásra. Bárki jelentkezhetett, 538-an pályáztak, közülük a legjobb 10 (6 nő, 4 férfi) sorrendjéről dönthetnek a párt szimpatizánsai.

A Magyar által posztolt bemutatkozó videók itt tekinthetők meg

A videók alatt Magyar elmagyarázza, hogyan fog összeállni a konkrét listája: a listavezető érthető okokból ő lesz, a harmadik meg az a Tarr Zoltán református lelkész, aki felszólalt a Parlament előtt tartott tüntetésén, hogy a következő munkanap végén kirúgják az állami állásából.

A most kiposztolt jelöltek sorrendjéről online szavazás dönt, ami itt érhető el

A szavazást nem nyújtják hosszúra, péntek délben zárul.

Az EP-lista második helyére a legtöbb szavazatot kapó női jelölt kerül majd, aztán sorrendben következnek a többiek, szavazatszám szerint, a negyedik helytől a tizenkettedikig.

A jelöltek túlnyomó többsége külföldön él vagy élt, többen dolgoztak az Európai Bizottságnál. A legtöbben közülük már a tanulmányaikat is külföldön folytatták. Vannak határon túl, Erdélyben és Kárpátalján születettek is.

A jelöltek közül kapásból az a Kulja András sebész szakorvosjelölt a legismertebb arc, aki andras.doktor néven 360 ezer követővel rendelkező Tiktok-influenszer orvosi-egészségügyi témakörökben. A ráktól és a kognitív disszonanciától a refluxon át a kórházak működésének titkaiig számtalan témáról posztolt néha kétmilliónál is több megtekintést elérő videókat, de a szellentésről szólót is megnézték 1,3 milliószor.

Lakos Eszter jogász-közgazdász 10 évet dolgozott Brüsszelben innovációs területen és nemrég költözött haza a családjával együtt. A bemutatkozó videója alapján visszaköltözve megütötte a leszakadó Magyarország és Nyugat-Európa lakóinak mindennapi életminősége között nyíló szakadék, ennek a csökkentésén dolgozna.

A legjobban beszélő jelölt az eddig megnézettek közül az a Bogdán Csaba, aki mechatronikai és orvostechnikai mérnök, doktori kutatásokat folytat az emberi gerinc témakörében, de van 2 bölcsészdiplomája is történelemből és klasszika-filológiából, de ehhez képest az elmúlt években egy technológiai parkot igazgatott.

Bujdosó Andrea a partiumi Nagyszalontán született, programozó matematikusként végzett. A jobb élet reményében költözött Magyarországra.

Dávid Dóra pécsi, 16 éves korában Angliába költözött, jelenleg Londonban jogtanácsos. A magyarral együtt négy nyelven beszél.

Sopov Ildikó is jogász, a pénzügyi-technológiai szektorban dolgozik, 2008 óta külföldön, Ausztriában és Spanyolországban él.

Gerzsenyi Gabriella a kárpátaljai Beregszászban született, 10 éves korában települt át Magyarországra. Jogász végzettségű, Brüsszelben 15 éven át dolgozott az Európai Bizottságánál. Jelenleg Magyarországon él, a család önfenntartó gazdálkodást folytat, ő maga pedig íróvá vált.

A jogász-közgazdász Kollár Kinga Luxemburgban él, az Európai Bizottságnál dolgozik. Kínai vállalkozásoknál vizsgálta, miért adják olcsón a termékeiket, károkat okozva ezzel az európai gazdaságoknak.

Molnár Dániel villamosmérnök, külföldön, így Cambridge-ben is tanult. Szeretné Magyarországot innovációs nagyhatalommá tenni.

Weisz Viktor többek között Cambridge-ben tanult vállalkozástant, dolgozott vállalkozási szaktanácsadóként Washingtonban, Bécsben és Londonban. Tatabányai születésű, 18 éves kora óta él külföldön.

Forrás

Kacsolódó

magyar-peter

Kép facebook

Szerző