Connect with us

Voks 2024

Nyugdíjasok 5 kg, családosok 10 kg, nagycsaládosok 15 kg almára jogosultak – A hálát a fülke magányában kéri a Fidesz kifejezni?

Nyugdíjasok 5 kg, családosok 10 kg, nagycsaládosok 15 kg almára jogosultak - A hálát a fülke magányában kéri a Fidesz kifejezni
Megosztás

Nagy változás ez az alma-cucc az egy doboz tojás, a pár kiló krumpli szimpátianövelő osztogatása után, amivel a legutóbbi -és az az előtti, előtti…- választás előtt „kínálták meg” a regnáló polgármesterek a kerületükben élőket. A szégyen, amit a párszáz forintos „megvesztegetés” hallatán érzek annyiban változott csak, hogy mára a „bekerülési költség” párezerre nőtt, köszönhetően a kormány remeke gazdaságpolitikájának.

Nincs „ingyen ebéd”

Az ugye tiszta, hogy amit Szentgyörgyvölgyi Péter fideszes polgármester -és feltehetően a többi elvtársa- mint „gondoskodó városvezető” szétoszt, azt valakinek ki kell fizetnie a termelőnek, kereskedőnek, úgyhogy reklámozhatná az akcióját úgy is, hogy a „köz” a forrás. Ám a legnagyobb szégyellni való az, hogy a XXI. században egy Európai Uniós tagországba a harmadik ciklusát taposó koránypárt, ami azt hangoztatja magáról, hogy mindet megtesz a szegénység leküzdéséért azt tudta eléri, hogy pár szem almával lehet vigéckedi. De miről is van szó?

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. Kerület Önkormányzata és az Egyesített Szociális Intézmény szervezésében almaosztás 2023. február 11-én szombaton 8:00-18:00 között, a készlet erejéig! Nyugdíjasok 5 kg, családosok 10 kg, nagycsaládosok 15 kg almára jogosultak térítésmentesen.

Bizonyos feltételek és a készlet ereje…

Azt nem részletezi a tacepao, hogy az alábbiakat igazoló paksamétát közjegyző által hitelesített formában le kell-e adni, vagy elég a fénymásolat, esetleg elhiszik „bemondásra”. Mert rendnek kell lenni…..

„V. kerületi lakcímmel rendelkezik és megfelel az alábbi feltételek valamelyikének:

 • nyugdíjas
 • nagycsaládos (3 vagy több gyermeket nevel)
 • fogyatékkal élő gyermeket nevel
 • rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül
 • nevelési támogatásban részesül
 • jövedelempótló támogatásban részesül
 • egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatásban részesül
 • időskorúak járadékában részesül

Átvételkor:

 • személyazonossági igazolvány és lakcímkártya bemutatása szükséges
 • nyugdíjasok esetében emellett január havi nyugdíjszelvény bemutatása is szükséges

Helyszínek:

 • Fővám tér 2-3. (udvar)
 • Erzsébet tér 4. (Polgármesteri Hivatal előtt)
 • Szemere utcai Általános Iskola előtt (a Szemere u. 3-5. szám előtti parkoló területén)

A közösségi oldalon találtuk….

A magánszorgalomból lőtt képekből arra lehet következtetni, hogy a tájékoztatás ezúttal körültekintő volt:

fotó: facebook

Akik nem kampányolnak, hanem segítenek….(a teljesség igénye nélkül)

A Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete -mint teszi 13. éve- vendégül látja a nehéz sorsú debrecenieket mide hónap utolsó vasárnapján:

A Budapest Bike Maffia civil szervezetként többek között „rászorulóknak termelhetünk zöldséget ?, amivel jobb minőségű ételt adhatunk, kertterápiás lehetőséget kínálunk, cégek jöhetnek hozzánk csapatépülni és lazulni, valamint gyerekeknek és felnőtteknek adhatunk tudást a környezettudatosabb élethez….”

Szerző