Connect with us

Kerítésen innen

CÖF szóvivő: újult erővel lobbanhat fel 2006 lángja Budapesten és szerte az országban

CÖF szóvivő: újult erővel lobbanhat fel 2006 lángja Budapesten és szerte az országban
Megosztás

Azt nem kötötte az orrunkra ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, aki egyben a CÖF szóvivője is, hogy mire alapozza kijelentését, de mindenesetre biztosan állította, hogy ha „Gyurcsányék ugrálnak”, akkor jöhet a csőcselék és újra játszák a gyújtogatós, megfélemlítős, kukaborogatós őrületet.

?????

„Ne legyen senkinek kétsége, ha Gyurcsányék megpróbálnák azt, amit Tuskék művelnek most Lengyelországban, újult erővel lobbanna fel 2006 lángja Budapesten és szerte az országban

– mondta a CÖF-ék Lomnicija.

(Donald Tusk kormánya lecserélte az ország hírszerző szolgálatainak teljes vezetését, illetve megvonta a támogatást a lengyel közmédiától. Adam Bodnar, Lengyelország új igazságügyi minisztere aláírta az ország csatlakozásáról szóló indítványt az Európai Ügyészséghez (EPPO). Ezzel az ország 180 fokos fordulatot vett, mivel az előző, a Jog és Igazságosság párt (PiS)által vezetett kormány erre nem volt hajlandó, nyolc évnyi kormányzásuk során pedig számtalanszor kerültek összetűzésbe emiatt Brüsszellel. Folyomány: a 76 milliárd eurón túl az ország a brüsszeli forrásból még a helyreállítási alapokból is számíthat közel 60 milliárd euróra, melynek 55 százaléka hitel, a maradék pedig vissza nem térítendő támogatás.)

Hogy miért festette a csőcselék dúlását a falra?

Olvasatában a nemzeti szuverenitás védelméről szóló törvényjavaslat szerint a 2022. évi országgyűlési választási kampányt külföldről közvetlenül érkező pénzek befolyásolták, ezt támasztotta alá az egységes baloldali ellenzék támogatásait feltáró nemzetbiztonsági vizsgálat is. Az Állami Számvevőszék részletjelentése szerint a külföldről érkező támogatás ügyében indított vizsgálat nyomán 260 millió forintos támogatásrészt illegálisnak találtak.

Az alkotmányjogász szerint a baloldali pártok politikai és pénzügyi felelősséggel tartoznak az Állami Számvevőszék vizsgálatának következményeként.

Kiemelte, hogy egy esetleges újabb versenyfutás a külföldről érkező pénzekért nagy kockázatot jelent számukra. A nyilvánosság már tudomást szerzett a baloldali pártok nemzetközi kapcsolatairól, és további jogsértés esetén a hatóságok kötelezhetik őket a külföldről érkező pénzek visszafizetésére.

A magyar politikai baloldal és támogatói több mint 10 éve azon fáradoznak, hogy egy esetleges választási győzelem esetén „helyreállítsák a jogállamot” alkotmányos puccsal.

Ezek a törekvések és gondolatok a 2022-es választási kampány során nyilvánultak meg, amikor négy ismert baloldali jogász -Bárándy Péter, Fleck Zoltán, Lengyel László és Vörös Imre- „Demokráciát és jogállami alkotmányosságot!” címmel közös publikációt https://nepszava.hu/3119690_demokraciat-es-jogallami-alkotmanyossagotjelentetett meg részletezve illegitim és antidemokratikus terveiket a hatalom kizárólagos megszerzésére.

„Ne legyen senkinek kétsége, ha Gyurcsányék megpróbálnák azt, amit Tuskék művelnek most Lengyelországban, újult erővel lobbanna fel 2006 lángja Budapesten és szerte az országban”

– mondta a CÖF szóvivője.

Forrás

Szerző