Connect with us

Kerítésen innen

Első vezéráldozat: kirúgták a Magyar Péter szombati tüntetésén beszédet mondó lelkészt

Szabad Európa: Orbán lefejezi a teljes fővárosi Fideszt
Megosztás

Beszédet mondott a szombati tüntetésen a református lelkész Tarr Zoltán, aki felemelte a szavát Balog Zoltán ellen. Követelte, hogy mondjon le minden pozíciójáról és elnézést kért Balog helyett a bicskei pedofilügy áldozataitól. Magyar Péter most közösségi oldalán számolt be arról, hogy szombati szerepvállalása után azonnali hatállyal kirúgták a munkahelyéről Tarrt, de vele kapcsolatban tett egy nagy bejelentést is.

Sebtiben…

„Megdöbbenéssel értesültem tegnap este, hogy szombati megmozdulásunk egyik felszólalóját, Tarr Zoltánt a közreműködése miatt hétfőn azonnali hatállyal elbocsátották munkahelyéről. Minthogy Zoltán próbaidős alkalmazott volt egy állami technológiai cégnél, jogi aggályt aligha emelhetünk, de súlyos erkölcsi elveket sért és alaptörvény ellenes , ha valakit véleményéért és annak felvállalásáért utcára tesznek.

Zoltán egyetlen “bűne” az volt, hogy a Talpra Magyarok Közössége által szervezett szombati százezres megmozduláson civil felszólalóként, református lelkészi mivoltában felemelte szavát az egyház és állam káros összefonódásával és a sokunk számára elfogadhatatlanul eljáró Balog Zoltán püspökkel szemben.

Kell-e ennél ékesebb bizonyíték egyház és állam kóros és elfogadhatatlan összejátszására,

minthogy Zoltánt már a békés gyűlésünket követő első munkanapon elzavarták? Lehet, hogy egy újabb Balog Zoltán-féle közbenjárás megvalósulásáról van szó? Ha így volt, akkor Cézárként ülve papi trónuson, hol kegyelmet, hol “kivégzési” utasítást oszt. A magát családbarátnak mondó kormány világos és egyértelmű utasítása alapján egy háromgyerekes apát tettek utcára azért, mert a hatalom nem tűrheti, hogy egy olyan eseményen szólalt fel, amely nem a fennálló rendszert és annak vezetőjét dicsőítette. Egy dolgos családapa vált álláskeresővé a hatalmukat féltők kicsinyes bosszújából. Köszönöm én is Zoltánnak és a hozzá hasonló sokaknak, hogy vállalva az esetleges retorziókat kiálltak és kiállnak, mert “nem a félelem lelkét kapták”.

Az állami intézmény ugyan elveszített egy sokoldalú, a vezetők által elismert szakembert, viszont a Talpra Magyarok Közössége és hazánk nyert egy minden szempontból alkalmas európai parlamenti képviselőjelöltet

Ezennel felkérem Zoltánt, hogy a hamarosan bejelentésre kerülő pártunk listáján mérettesse meg magát a magyar választok előtt és amennyiben bizalmat kap június 9-én, úgy legjobb tudása és lelkiismerete szerint képviselje hazánk és minden magyar érdekét az Európai Parlamentben.

Tarr Zoltán református lelkész, sok területnek és témának szakértője. Foglalkozott az egészségügy, a köz-, és felsőoktatás működésével. Hazai és nemzetközi rendezvények szervezésében mutatta meg közösségi és együttműködési készségeit. Hazai és EU projektek szervezésében és lebonyolításában szerzett gazdag tapasztalatot, különös tekintettel közvetlen uniós forrásokra. Az utóbbi években a mezőgazdaság és az ipar digitalizációjával foglalkozott és egyik alkotója volt az első magyarországi, hivatalos okos város stratégiának. Három tinédzser gyermek édesapja, az operától a funkyig sokféle zenét szerez, de DJ-ként az igazi klasszikusokat pörgette”

– írta a Facebook-oldalán Magyar Péter.

A hozzászólásokból….

„Eddig Fidesz szavazó voltam, aztán hosszabb ideje elbizonytalanodtam, majd dühös lettem, most pedig végleg búcsút veszek ettől a rendszertől… Enny”

„Nagyon szomorú látni, hogy Balog Zoltán a kegyelmi kérvény támogatása után még mindig vezető pozícióban tetszeleg, elnézést csak a hívőktől kért, a gyerekektől nem, miközben egy sima nyilvános beszédért meg elkaszálnak egy értékes embert. Tökéletesen mutatja a Fidesz kéz kezet mos, urambátyám stílusát, ahol nem az érték csak a simulékonyság és trükközés számít”

„Kedves Péter! Javasolnánk, hogy a közmédia előtt is szervezzen tüntetést! Követeljük a sajtószabadságot, ami jár nekünk.. Amíg ők ott vannak, sajnos sok lesz a megvezetett. Ne hagyjuk!”

„Reformátusként, Péter után ez volt a legfelemelőbb beszéd a Nemzet Menetén. Amit Zoltán ott elmondott beszédében, maga volt a valóság. Azt gondolom az egyik legjobb vezetője lesz a 3. útnak Magyarországon. Gyerünk Zoltán ne add fel. Mi sosem adjuk fel!”

„Nagyon jól beszél és a helyén van az értekrendje, ezt lehetett kihallani abból is amit a megmozduláson elmondott! Támogatni kell Őt! Balogh meg mondjon már le.”

„Bár nem vagyok hívő , és az egyháztól feláll a szőr a hátamon….de messze az ő beszéde volt a legjobb és bár nem élem a Jézussal minden könnyebb dumát de a hit az az egyik legfontosabb. Ez a rendszer elrohadt és mi hiszünk Bennetek!”

„Emberi jogok egyetemes nyilatkozata „Minden személynek joga van a vélemény és a kifejezés szabadságához, amely magában foglalja azt a jogot, hogy véleménye miatt ne szenvedjen zaklatást, és hogy határokra való tekintet nélkül kutathasson, átvihessen és terjeszthessen híreket és eszméket”.”

Kapcsolódó

Szerző