Connect with us

Budapesti hétköznapok

Apa, kezdődik! – Magyar Péter nagyszabású tüntetése Budapesten

Apa, kezdődik! - Magyar Péter nagyszabású tüntetése Budapesten
Megosztás

A nemzeti menet 2-kor indul majd el a Kossuth térre, ahol Magyar Péter ígérete szerint több bejelentést tesz. A program szerint a résztvevők a 13.30-tól a Városháza tér-Deák tér-Károly körút háromszögben gyülekeznek. Innen indul a nemzeti menet 2 órakor a Bajcsy-Zsilinszky út és Alkotmány utca érintésével a Kossuth térre, ahova a várhatóan 3 óra körül érkeznek meg.

Gyülekező

Magyar Péter, Varga Judit volt igazságügyi miniszter ex férje, a NER-ből kiugrott üzletember mára hirdette meg a minden eddiginél nagyobbra tervezett, kormányellenes tüntetését. A március 15-i, sikeres rendezvénye után most a Talpra Magyarok Közösségével

„Nemzeti menetet” indít.

13:05 – Magyar Péter már jóval a gyülekezés meghirdetett időpontja előtt ott volt eligazítást tartani a Deák téren, melynek környékén már 13 óra előtt sok résztvevő jelent meg. (Fotó: blikk.hu)

13:30 – A gyülekezés meghirdetett időpontja fél kettő, de már előtte komoly tömeg jelent meg a Deák téren és környékén.

A Deák környéken legalább 8-10 rendőrségi csapatszállító busz van. 13.40-kor épp leállították a forgalmat. Rengetegen tömörülnek a metróban a Deák Ferenc téri megállónál. A BKK ellenőrei egy darabig jegyellenőrzéssel is lassították a haladást, így legalább 10 percbe telik kijutni a megállóból a felszínre, de aztán inkább felhagytak ezzel, és elindítottak egy plusz mozgólépcsőt is. A tér felé tartó 47-49-es villamosokon is rengetegen utaznak.

13:43: Magyar Pétert is a Deák téren van, ami mostanra megtelt teljesen és a tömeg eleje elindult a Kossuth tér felé. A program szerint kettőkor indulna el a menet.

13:50: Megjött Nagy Ervin platós kocsija a Deákra, sokan megtapsolják. Ő fogja vezetni a menetet a Kossuth térhez. Már most fotózkodnak Magyar Péterrel a szimpatizánsok, megtapsolják. Még Felcsútról is látni helységnévtáblát! Sok magyar zászlót látni a tömegben, és a Telex tudósítója szerint a Nélküled is felcsendült! A Károly körút felől még tömött sorokban érkeznek az emberek. A tömeg közben elindult, és a hivatalos program szerint a Bajcsy-Zsilinszky út és Alkotmány utca érintésével érkezik a Kossuth térre, ahol a beszédek lesznek.

Le a Viktatúrával – hirdetik a tüntetők

“Nem félünk”, “Le a Viktatúrával”, Le is út, fel is út”, “Aljas brigantik”

– ilyen transzparenseket lehet látni a tömegben. A menet elején egy „Talpra magyarok! Ne féljetek!” feliartú molinót tartanak. A tömeg vége a 47-49-es villamosok végállomásánál áll, de még mindig sokan jönnek a Károly körút felől. A molinó a Bajcsy-Zsilinszky út elején áll még. A menet közben elindult a Kossuth tér felé.

„Nincs jobb, nincs bal, csak magyar!”

14:16: A Bajcsyn végig sokan állnak, várják, hogy csatlakozhassanak a menethez. A Kossuth téren is sokan vannak már.

14.27: A menet vége még a Deák téren van.

Váltsuk le az elitet

– kiabálnak. Zenére vonulnak, volt már Carson Coma, most pedig a Pál utcai fiúk című színdarabból szól a Grund mi vagyunk!

14.30: A menet még sehol nincs, de a Kossuth tér már így néz ki:

14.50: A tömeg azonnal megérkezik a Kossuth térre, a menet előtt haladó molinót ősszé tekertek, és így szét oszolva csatlakozik a menet a téren lévő tömeghez.

15.00: Mostanra megtelt a Kossuth tér, már csak a mellékutcákból lehet megközelíteni a teret. Magyar Péter is lassan megérkezik a színpadhoz. Itt is többen szelfiztek és kezet fogtak vele, többen azt kiabálták, hogy „hajrá, Péter, veled vagyunk!”, és „csak így tovább!”.

Ha nem jelenik meg a videó, itt tudod nézni!

15.12:A szervezők szerint sokan még a környező utcákban vannak, arra várnak, hogy valahogy mindenki kijusson a térre, vagy legalább egy kivetítő közelébe. Caramell után Demjén Ferenc dala szól a hangszóróból.

15.00: Beindult a „nagy színpad”, ahol először a polip című maffiasorozat zenéje hangzott el hegedűre és zongorára, majd, Bálin András színművész mondta el Radnóti Miklós Nem tudhatom című versét.

15.50 Szigetszentmiklós civil polgármestere  új jelszót dobott be beszédében: „Nincs Orbán Gyurcsány nélkül.”

16.00 Tar Zoltán református lelkész: „Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert a fejsze ravaszul meggyőzte őket arról, hogy mivel a nyele fából készült, ezért ő is közülük való” – idézett egy török közmondást a lelkész, hozzátéve, ebben élünk most.

Megérkezett a színpadra Magyar Péter

16.31 A beszéd első része leglényegesebb mondta: „lépésről, lépésre, tégláról, téglára vesszük vissza hazánkat”

Magyar Péter kérdései Polt éterhez:

Igaz-e, hogy a végrehajtói kamara vezetője Rogán Antal propagandaminiszter embere volt? Igaz, hogy belenyúltak a Schadl-Völner ügy aktáiba? hogy jelentheti ki egy ügyészségi vezető, hogy valami nem lehetséges, amikor meg sem hallgatta azérintett kormánytagokat? Mikor hallgajták meg az érintett minisztereket és utána a kormányfőt? Miről kérdezte az ügyészség a volt igazságügyi minisztert? Igaz, hogy a kormány maga alá akarja rendelni az ügyészséget, hogy méginkább kézi vezérléssel lehessen irányítani a nyomozásokat?

 

Beszéde végé azt kérte:

legközelebb mindenki hozzon magával legalább még két embert. A következő hetekre országjárást jelentett be, azt ígérte, mindenhova lejutnak. Utána azt kérte, mindenki fogja meg a mellette álló kezét és emelje fel, és legyen ez a ő szerződésük.

Bejelentette az újabb tüntetés időpontját is, anyák napjára.

Szerző