Connect with us

Budapesti hétköznapok

Amikor szombaton tüntet, erre figyeljen: nemzeti menet 13.30-tól – Itiner Magyar Pétertől

Magyar péter
Megosztás

Osszátok! Fontos információk és kérések a holnapi rendezvény kapcsán: 13.30-tól gyülekező a Városháza park – Károly körút – Madách tér háromszögben (Deák tér metróállomás). A nemzeti menet 14.00 órakor indul a Bajcsy-Zsilinszky út, Alkotmány utca útvonalon a nemzet főterére – kezdte utolsó figyelemfelhívását Magyar Péter, a Nemzeti menet életre hívója.

Hol, mikor ésatöbbi….

 • A Honvéd utca és az Alkotmány utca sarkánál a menet kettéválik és az önkéntesek irányítása mellett a Szalay és a Báthory utca felől közelítjük meg a Kossuth teret (lehet közvetlenül már ide érkezni).
 • A menet elején Nagy Ervin művész úr már jól ismert platós kiskocsija halad, mögötte egy molinóval a főszervezők. Kérjük, hogy senki ne előzze meg a menet elejét, amíg nem érünk el a Honvéd utcáig.

Kérjük, hogy a várható óriási tömeg miatt igyekezzetek a Kossuth tér távolabbi részeit is betölteni, hogy a később érkezők is elférjenek. Hangosítás és kivetítő a tér minden részén lesz.

A rendezvényt több száz önkéntes és a rendőrség biztosítja

Szükség esetén igyekszünk vizet biztosítani. A 2-es villamos vonalát a rendőrség korlátozza, a metró Kossuth téri állomásánál a tömeg nagyságától függően ideiglenes zárás előfordulhat.

Kaptunk olyan információkat, hogy szervezett provokátorok akarják megzavarni a rendezvényt. Kérlek, legyetek békések és türelmesek. Ne adjuk meg nekik azt a szívességet, hogy a propagandasajtó bármilyen erőszakos cselekedetről be tudjon beszámolni. Ha bármi gyanúsat, zavarót észleltek, azonnal jelezzétek a szervezőknek és a rendőröknek és rögzítsétek telefonnal. Kérem, hogy hagyjátok szabadon dolgozni a sajtó munkatársait, a propagandistákat is.

Mi békés emberek vagyunk

 • 1) kérem, hogy csak magyar zászlót és helységnév táblákat hozzatok magatokkal, pártzászlók használata a Talpra Magyarok Közösségének szimbólumain kívül nem engedélyezett
 • 2) senki ne takarja el az arcát;
 • 3) ne provokáljatok másokat és ne hagyjátok magatok provokálni;
 • 4) a szervezők és a rendőrség kéréseit és utasításait maradéktalanul tartsátok be;
 • 5) figyeljetek a környezetetekre, ha azt látjátok, hogy valaki rosszul van, azonnal kérjetek segítsétek az önkéntesektől a rendőrségtől, vagy az önkéntes mentősöktől;
 • 6) ne rongáljatok, ne lökdösődjetek, tartózkodjatok minden szabálysértéstől;
 • 7) ne szemeteljetek, az önkéntesektől kérhettek szemeteszsákot;
 • 8.) legyen nálatok elég folyadék;
 • 9) ha bármilyen szabálytalanságot, rendbontást észleltek, azonnal jelezzétek a rendőröknek, vagy az önkénteseknek.

Vigyázzatok magatokra és egymásra!

A rendezvényt élőben közvetítjük a Facebook oldalamon és a youtube csatornámon.

Legyünk békések és méltóak a márciusi ifjak emlékéhez. Kérem, hogy a rendezvény hivatalos zárását követően mindenki békésen távozzon. Holnap történelmet írunk. Éljen a magyar szabadság, éljen a haza!

Kapcsolódó

Authors