45 éves vagy és 25 éve katona? Akkor neked le is út, fel is út, nehogy valaki értsen ahhoz, amit csinál!

Igen, jól olvasta! Az a katona, aki elmúlt 45 éves és 25 éve dolgozik a testületnél, annak minden különösebb indoklás nélkül ajtót mutat Szalay-Bobrovniczky Kristóf, aki a jelenleg regnáló magyar honvédelmi miniszter, aki ugyan 53. évét tapossa, de messze nincs meg a szolgálati ideje a honvédségnél, így magát nem rúghatja ki. Ezt csak a főnöke teheti meg, ha probléma lenne a lojalitásával, amire jelenleg semmi nem utal.

Parászka Boróka: amit most látunk, az a milliárdokkal megtámogatott erdélyi Fidesz média bukása

Január 1-től megszűnik vagy jelentősen átalakul a fedőnevén erdélyi Médiatér-csoport által kialakított sajtó konglomerátum. Tulajdonképpen megszűnik az utolsó nyomtatott erdélyi magyar nyelvű napilap, regionális kiadványok. Ahogy sokan fogalmaznak: az erdélyi magyar sajtó – adta hírül közösségi oldalán Parászka Boróka edélyi újságíró.

Az abuzáló hatalom

A kirúgott tanárok nem a sztrájknak estek áldozatul, hanem a hatalom abuzív viselkedésének – nyilatkozta az RTL-nek Törley Katalin. A Tanítanék Mozgalom alapítója – akit október elején kirúgtak a munkahelyéről, a Kölcsey gimnáziumból polgári engedetlenség miatt -, nagyon pontos és fontos megállapítás tett. Ugyanakkor látnunk kell azt is, hogy a hatalom abuzív viselkedése nem csak az oktatásban, hanem minden területen szedi az áldozatait, sőt úgy tűnik, mintha az abuzív magatartás a hatalmi pozíciókba kerülőknél egyre jellemzőbb lenne.

Pintér belügyminisztériuma 8 gimnáziumi tanárt kirúgott a gyerekeink érdekére (?) hivatkozva

A munkáltatói jogokat gyakorló tankerületi igazgatók – a Belügyminisztérium elvi álláspontját követve – 2022. december 1. hatállyal három fővárosi gimnázium nyolc pedagógusának szüntetik meg rendkívüli felmentéssel közalkalmazotti jogviszonyát – közölte a Belügyminisztérium az MTI Sajtószolgálatán keresztül.

Palkovics közszolga stand-upolni akart, de az sem az Ő pályája….

Emlékeznek még az idei augusztus 20-i több naposra tervezett “giga-kormányrendezvényre”, amit esőnapján, egy héttel később zanzásítva adtak elő? Az történt, hogy a temérdek nagyokos Palkovics Lászlóval megspékelve az ünnep délelőttjén összedugta amije volt és úgy döntött, hogy nem merik bevállalni az esti népünnepélyt, a tűzijátékot. Okként az OMSZ meteorológiai jelentését nevezték meg…..

Szent-Iványi István: széljegyzet egy magyar diplomata rapid kirúgásának margójára

A Politico nevű, a brüsszeli ügyekben különösen jól tájékozott hírportál számolt be arról, hogy tegnap kirúgták a brüsszeli állandó képviselet második számú vezetőjét, Baranyai Gábor nagykövetet. Bár a kirúgás hátteréről kevés a hiteles információ, a megalázó körülményei mégis általános megütközést keltettek – kezdte közösségi oldala bejegyzését Szent-Iványi István, volt országgyűlési- és európai parlamenti képviselő, külpolitikai szakértő.

Rábel Krisztina színe elé kettesével engedik be a Karinthy Frigyes Gimnázium tanárait – Ejnye-bejnye, vagy kirúgás?

Több mint száz diák és szimpatizáns indult el reggel nyolc előtt a budapesti Karinthy Frigyes Gimnáziumtól a tankerületi központhoz, hogy a gimnázium tanárai átvegyék a nekik címzett levelüket Rábel Krisztina tankerületi igazgatótól.