Connect with us

Kerítésen innen

Indul a boszorkányüldözés? – Névtelen bejelentés alapján a gazdagréti Szivárvány óvoda egyik dolgozóját azonnal kirúgták

Megosztás

Ha valaki névtelenül feljelent egy másik embert, amiről az önkormányzat alapvetően semmit sem tud, de máris nem léphet az óvodába mindezt úgy, hogy nincs is az előéletében semmi gyanús? Ez lenne az alternatív jogállam?

Indul a boszorkányüldözés? - Névtelen bejelentés alapján a gazdagréti Szivárvány óvoda egyik dolgozóját azonnal kirúgták
Megosztás

Borzasztó és minden formájában elítélendő dolog a gyermekbántalmazás, ahogy az is, amikor egy bátor „névtelen” bejelentő telefonhívása alapján az eljárás lefolytatása, a vád bizonyítása nélkül tűznek pellengérre valakit.

Közleményt adott ki Újbuda önkormányzata

„A Gazdagréti Szivárvány Óvodában történetek miatt azonnali hatállyal belső vizsgálatot rendelt el Újbuda polgármestere, amint a tudomására jutott, hogy a Gazdagréti Szivárvány Óvoda egyik munkatársával kapcsolatban névtelen feljelentés érkezett a XI. kerületi Rendőrfőkapitánysághoz. A szülőket a történtekről ma reggel hivatalos levélben értesítette az óvoda vezetése.

A Rendőrség február 23-án kezdett adatgyűjtésbe egy névtelen bejelentés alapján. Újbuda Önkormányzata is ekkor értesült először az ügyről. Az érintett dolgozó azóta nem léphetett be az óvoda területére, nem találkozhatott a gyermekekkel, 2018-ban indult munkaviszonyának megszüntetésére haladéktalanul sor került, köznevelési foglalkoztatotti jogviszonya megszűnt.

A BRFK XI. kerületi rendőrkapitányságának hivatalos tájékoztatása a nyomozás elrendeléséről február 29-én érkezett. Az önkormányzat mindenben támogatja a BRFK munkáját, közös érdekünk, hogy az igazság minél előbb kiderüljön.

A gyanút megalapozó cselekmény(ek)ről egyelőre nem áll az önkormányzat rendelkezésére információ, korábban az érintett pedagógus asszisztens munkájával kapcsolatban panasz sem az óvoda vezetéséhez, sem az önkormányzathoz nem érkezett.

Újbuda Önkormányzata elkötelezett abban, hogy ahogy eddig is, ezután is a legnagyobb érzékenységgel és a leghatározottabban lépjen fel minden, a gyerekeink egészséges fejlődését veszélyeztető tényezővel szemben. A konkrét esettől függetlenül is dolgozunk azon, hogy megerősítsük intézményeink gyermekbiztonságra vonatkozó szabályait, jelző rendszerét és továbbra is a lehető leggyorsabban fogunk reagálni a zéró tolerancia jegyében.”

A kommentekből….

„Tehát haaaa valaki névtelenül mondjuk feljelenti a polgit, akkor másnap már nem mehet be?”

„A rendőrségi ügy lezárásáig felfüggeszteni szokás, nem kirúgni, ezért nekem ebből az jön le, hogy felettébb megalapozott lehet, ha ilyen gyorsan kirúgták Ami még lényeges kérdés, hogy a rendőrség hány esetet fog tudni bizonyitani és milyen időszakra visszamenőlegesen.”

„Közben a legfrissebb sajtó informaciók szerint már őrizetbe is vették a fiatal embert.”

„Tehát valaki feljelent egy másik embert, amiről az önkormányzat alapvetően semmit sem tud, de máris nem léphet az óvodába mindezt úgy, hogy nincs is az előéletében semmi gyanús? Ez lenne az alternatív jogállam?”

„Két gyerek apukájaként is azt mondom,azért a felelősségteljes döntések meghozatala előtt nézzék meg a Jagten c. filmet,de azért Ferenc Takács remélem,hogy az általad leírtakhoz képest több infójuk van,csak be akarták védeni magukat mihamarabb,egy nem négyszemezett poszttal.”

„Nem vitatnám az intézkedés jogosultságát, egy jogállamban igenis komolyan kell venni bármilyen bejelentést, és haladéktalanul kivizsgálni, minél rövidebb idő alatt, biztos módszerekkel. Lehet sok mindent feltételezni, a fenti közlemény a kegyelem botrány körüli fényt látott információk alapján nyilván, a lehetőségekhez mérten tájékoztatni akar. Bízom benne, hogy a jelenleg felfüggesztett dolgozót míg be ne bizonyosodik bármilyen vétsége, annak megfelelő bánásmódban részesítik. És abban is bízom, hogy a jelenlegi közleménynek lesz folytatása. Ez elengedhetetlen.”

Kapcsolódó

Frissítés!

Őrizetbe vették a Gazdagréti Szivárvány Óvoda egyik dolgozóját szexuális kényszerítés bűntette miatt

– tudta meg a 24.hu. A lap úgy tudja, hogy

a férfi pedagógiai asszisztensként dolgozott az óvodában, és már ki is hallgatták gyanúsítottként. A BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányság bejelentés alapján szexuális kényszerítés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást, amelyben egy férfit gyanúsítottként hallgattak ki. A férfit a nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az ügyészség felé.

– közölte a BRFK. A 24.hu úgy tudja, hogy az ügyészség már indítványozta a férfi letartóztatását, és a kényszerintézkedés elrendeléséről várhatóan már szombaton döntenek. A lap megkereste a Dél-Budai Tankerület Központ vezetőjét, de egyelőre nem érkezett válasz.

Csak úgy…

Herczog Mária, a gyermekvédelem egyik legismertebb kutatója az RTL Híradónak arról beszélt:

elhamarkodott megoldások helyett gondosan, alaposan előkészített módosításokra lenne szükség a gyerekvédelmi rendszerben, hogy ne okozzanak több fájdalmat az áldozatoknak, és elkerülhetők legyenek a további bántalmazásos esetek. A kormány a bicskei botrány kirobbanása óta egyszer sem konzultált gyerekvédelmi szakemberekkel, szervezetekkel.

Rétvári Bence államtitkár csütörtökön a Facebookon jelentette be a szerdai kormányülésen hozott döntést, amelynek értelmében a gyermekvédelmi intézményvezetők és helyetteseik kinevezését és foglalkoztatását szigorú pszichológiai alkalmassági vizsgálathoz kötik. Ennek keretében szexuális devianciákat és függőségeket is vizsgálnak. Herczog szerint az alkalmassági vizsgálatok elrendelése

egy sebtapaszszerű intézkedés, amelyet ráadásul egy olyan súlyosan vérző sebbe nyomnak, hogy csak fokozni tudja a fájdalmat.

A szakértő úgy véli, hogy

önmagában ezek az alkalmassági vizsgálatok „semmit sem oldanak meg”. (forrás)

Fontos olvasnivaló az ügyben!

Szerző