Tiba közszolga „örömteli hangulatba” került attól, hogy Magyarországon pár kiló krumpli-hagyma kombó méltó ünnepi ajándéknak számít!

Indul a kormány-kampány szempontjából „tökéletesen időzített” karácsonyi időszak, ilyenkor szokták a helyi halljakendek végig járni választókörzetük rászorulóit és fényképezőgépek kereszttüzében kiszúrni a szemüket krumplivak, hagymával, tojással, almával, lombgyűjtő zsákkal – kinek mi jut eszébe, vagy van „tuti beszerzési forrása”- jelezve: rá számíthatnak, ha nagy a szükség. Ne feledjük: 2021 -et írunk, az Európai Unió tagja vagyunk!

Tessék mosolyogni….., csííííz!

„Tiszagyulaháza köztudottan híres a közmunkaprogramban megtermelt csodálatos virágairól, mely értéket barter kapcsolataival más termékekre cserél. Amit nem csak településfejlesztésre (buszmegálló, padok, asztalok) használnak fel, hanem a közkonyha illetve a lakosság (burgonya, savanyú káposzta, vöröshagyma, száraztészta, pirospaprika….) ellátására is….”

– kezdte sikerbeszámolóját Tiba István Hajdú 6. választókerületének fideszes képviselője. Egy pillanatra sem a szégyen, sokkal inkább a büszkeség kellemes érzésével posztolt a mélyszegénységben élők nyomoráról.

Nem maszkot vitt és tájékoztatóanyagot arról, hogy mennyire fontos a covid-elleni oltás beadatása, hogy az életük múlhat rajta, még csak fel sem vett egyet demonstrálva, hogy mit kéne tenniük. Pandémia idején is marad a jó öreg krumpli….

A kampányfotók rendben elkészültek….

Dr Tiba István fideszes képviselő posztja szerint “örömteli állapotban” volt. Idióta vigyorral az arcán könyöradományként krumplit osztott, hogy szép kampányfotók készüljenek mások nyomorából. Ráadásul “természetesen” nem saját zsebéből adakozik, hanem saját bevallása szerint a 85 ezer forinttal kifizetett szerencsétlen közmunkások által megtermelt pénzből vett krumplit osztja ki

-ezt Hadházy Ákos fűzte hozzá a fentieket látva.

 

A poszt, a képek gusztustalansága aligha kétséges jóérzésű és elfogulatlan honfitársaink számára,

de azért tegyünk még hozzá néhány mondatot. Ha Tiba doktor igazán akarna tenni a mélyszegénységben élőkért, akkor több lehetősége lenne krumplis kampányfotók készítésénél. Pl:

  • tehetne az ellen, hogy járásonként milliárdokat lopnak el a legszegényebbek felzárkóztatására szánt EU-s programokból
  • tehetne a felnőttképzésre szánt sok tízmilliárd EU-s támogatás szétlopása ellen
  • szólhatna a főnökének, hogy a rokkantnyugdíjak “felülvizsgálatával” hány embert löktek az addiginál is nagyobb nyomorba, hogy az otthonápolási díjak mennyire nevetségesen alacsonyak, hogy egy ilyen kis pici faluban, közel a nyugdíjhoz milyen nehéz munkát találni.

Egyáltalán: szólhatna a Fideszben, hogy a királyi vár, a stadionok, kelebiai kínai vasút, saját zsebük megtömése stb helyett lehetne a szociális hálóra, emberek továbbképzésére, egészségére is költeni”

Emlékszik?

 

Tiba közszolga "örömteli hangulatba" került attól, hogy Magyarországon pár kiló krumpli-hagyma kombó méltó ünnepi ajándéknak számít!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest