Connect with us

Voks 2024

Ujhelyi rossz híre a mostani ellenzéki politikusoknak: a társadalom mindannyiunkat megunt

Ujhelyi: István,
Megosztás

Ujhelyi István, az Esély Közösség tagja, európai parlamenti képviselő megfogalmazta, amit feltehetően az ellenzéki pártok képviselőinek zöme eddig csak a lefüggönyözött szoba magányában mert: Magyar Péter olyan pusztító tüzet hozhat a magyar politikába, amire az elmúlt években nem volt példa.

Folyomány

„…Van egy rossz hírem a mostani ellenzéki politikusoknak: a társadalom mindannyiunkat megunt, nem minket akar a nép vezető szerepben. Ha pedig féltékenységből vagy politikai számításból akadályozzuk azt, hogy a tömegek valakit megemeljenek – és nem egy embert, hanem egy jelenséget -, akkor óriási hibát követünk el….”

Az európai parlamenti képviselő erős gondolatokat fogalmazott meg a Magyar Péter körül kialakult politikai helyzet kapcsán, miközben a TV13 műsorában vendégeskedett. A műsor elején leszögezte, hogy szerinte most olyan folyamatok zajlanak, amikre már rég nem volt példa:

„Magyar Péterben egy esélyt látok. Nem személyesen benne, de a mostani helyzetben, amely olyan turbulenciát és egyfajta pusztító tüzet hozhat, amire az elmúlt tizennégy évben nem láttam alkalmat.”

Majd Ujhelyi hozzátette, hogy pontosan miben látja a Magyar Péter jelenség esélyét a változásra:

„Ami most zajlik az elmúlt másfél hónapban, az a 2010 év utáni Magyarország legnagyobb esélye arra, hogy elérjünk valami változást. Például abban, hogy a rendszeren belül is elgondolkodnak: szabad-e ezt a rezsimet még kiszolgálni.”

Borítja a mostani ellenzéki rendszert

„Én nem azt untam meg, vagy adtam fel, amit Brüsszelben elég hatékonyan és látványosan végeztem (…) A magyar társadalom ráunt mindannyiunkra. Abban viszont nem vagyok hajlandó részt venni, hogy csak azért, hogy legyen még öt évnyi egzisztenciám az Európai Parlamentből, azért odateszem magam annak, hogy amikor a társadalom azt fogja mondani: a NER-t az ellenzékével együtt kell ‘rendszerváltani’, akkor ott legyek a leváltandók között.”

Egyértelműnek tartja, hogy Magyar Péter meg fogja borítani a mostani ellenzéki rendszert, szerinte a kérdés csak az, hogy erre milyen szinten lesz képes, hogy ez eljut-e majd addig, hogy a végén 2026-ban Orbánék leváltásához vezessen. Szerinte az, hogy ebbe a politikai történetbe magánéleti szálak is bekerültek, Varga Judit és Magyar Péter történetéből, ahhoz vezet, hogy még olyan emberek is erről beszélnek, akik eddig a magánbeszélgetéseik során egyébként sosem érintenék a politikát. Ujhelyi úgy hiszi, hogy ettől maradhat fent ez a történet. Végül pedig kiemelte, hogy a jelenlegi ellenzék egyik embere sem tudná megdönteni a mostani rendszert, de hibát követnek el, ha tömegek útjába állnak.

„Az a rossz hírem van az ellenzéki oldal minden jelenlegi csillagának, hogy nem tudunk mi lenni, akik pusztító tűzként ezt a rendszert elsodorjuk. De, ha féltékenységből, politikai számításból akadályozzuk azt, hogy a tömegek valakit megemeljenek – és nem egy embert, hanem egy jelenséget -, akkor óriási hibát követünk el.”

magyar péter

Szerző