Connect with us

Voks 2024

Magyar Péter „bombája” lesz-e az Orbán-kormány Hirosimája, vagy csak néhány könnyű „röplap” szállingózik a szélben?

Magyar Péter
Megosztás

Magyar Péter ígéretéhez híven közzétett egy titokban rögzített beszélgetést, amin ő és volt felesége, Varga Judit hallható. Döntse el Ön, hogy tartalma szerit valóban „bombát” (lásd még: Simicska Lajos) dobott-e le, vagy csak néhány „szórólapot” eresztett szélnek.

„Durr a fejbe?”

A videó

Közzétette azt általa ígért, 2023 januárjában készített hangfelvételt Magyar Péter kedden reggel, mielőtt belépett volna a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Belgrád rakparti épületébe, ahol ismét kihallgatják őt a Völner-Schadl-üggyel kapcsolatban.

A lakásukon rögzített felvételen az akkori feleségével, Varga Judit igazságügyi miniszterrel beszélget.

A kevesebb mint kétperces felvételen Varga Magyar Péter felvetésére Rogán Antallal kapcsolatban azt mondja:

„magukat kihúzatták” a vádiratból, illetve javasolták az ügyészeknek, hogy mit kéne kihúzni, de azt nem mind tartották be.

Magyar Péter a múlt heti kihallgatását követően három állítást tett az ügyészségen:

  • egyrészt azt mondta, hogy Schadl György „Rogán Antal propagandaminiszter embere volt,
  • másrészt, hogy a nyomozás lezárulta és a végrehajtó kamarai elnök meggyanúsítása és őrizetbe vétele előtt fél évvel a kormány tudott arról, hogy nyomozás és titkos megfigyelés zajlik, és erről tájékoztatták a később ugyancsak meggyanúsított és megvádolt Völner Pál igazságügyi államtitkárt is,
  • harmadrészt pedig, hogy „Rogán Antal és/vagy az emberei bementek az ügyészségre, és manipulálták az ügyészségi iratokat: vagy kivettek, kihúztak belőle dolgokat, vagy megmásítottak benne dolgokat”.

Magyar azt állította, hogy a Völner-Schadl üggyel kapcsolatban bizonyítékokkal is rendelkezik, erre tekintettel az ügyészség keddre újra megidézte őt tanúként azzal, hogy ezen bizonyítékokat hozza magával. Hétfőn pedig már az is kiderült, hogy Magyar Péter volt feleségének, Varga Juditnak az állításaival igyekszik alátámasztani állításait.

Az ügyészség képtelen állításnak nevezte, hogy a Völner-Schadl-ügyben bárki megsemmisített volna az ügyészségen lévő bizonyítékot, a kormány pedig tagadja, hogy beavatkozott volna a nyomozásba, Magyar kijelentéseit pedig szerintük a bosszúvágy motiválja, Varga Judit pedig a volt férje „meghökkentő ámokfutásáról” írt. (forrás)

Előzmény

Szerző