Connect with us

Voks 2024

Németh Szilárd mindkét balkezét nyújtja az eddig ócsárolt csepeli polgármester ex párttársnak

Németh Szilárd mindkét balkezét nyújta az eddig ócsárolt csepeli polgármester-párttársnak
Megosztás

Németh Szilárdra -ebben az esetben- nem lehet ráfogni, hogy az egyszerű megoldások híve. Ahelyett, hogy bekopogott volna az önkormányzat irodaajtaján és szóban közölte volna bocsánatkérését, vagy legalább egy telefont megengedett volna Borbély Lénárdnak, hogy „beszéljük meg…”, a Magyar Nemzetben íratott egy cikket mondandójával.

Csak a Fidesz…

A csepeli Fidesz–KDNP a baloldal hatalomra kerülésének megakadályozása érdekében önkormányzati választási megállapodást javasol Borbély Lénárdnak

-írta a Fidesz csepeli szervezetére hivatkozva a Magyar Nemzet, hozzátéve, hogy ideje félre kell tenni minden vélt vagy valós ellentétet, múltbéli és jelenlegi sérelmet, az egyéni érdekeket.

Tennünk kell érte, és komolyan kell vennünk, hogy nekünk Csepel az első!

– idézte a lap a Németh Szilárd vezette kerületi pártszervezet levelét, amelyben azt javasolják, hogy

„Borbély Lénárd vagy Dudás Zoltán polgármesterjelölt lépjen vissza a másik javára”.

A díj

A visszalépett polgármesterjelölt a tizenkettőből hét egyéni képviselői körzetet nevezhet meg, ahol az induló polgármesterjelölt visszalépteti saját jelöltjeit

– írták. A 24.hu információi szerint Németh Szilárdék nem informálták előre Borbélyt és csapatát a békülési szándékról, az ajánlattal a sajtóban találkoztak először.

Borbélynak sem kellett több…

Borbély Lénárd Facebook-oldalán azt írta, hogy

„ma a sajtón keresztül politikai paktum megkötésére kaptam üzenetet olyan emberektől, akik az utóbbi időben sajnos sok támadást intéztek Csepel érdekeivel szemben.

A csepeli Fidesz-DK-MSZP-Momentum pártjai alig pár hete, közösen szavaztak a csepeli költségvetés ellen, ami máris kézzel fogható veszteséget okozott a kerületieknek. Azt, hogy ki hol áll, mindenkinek a tettei mutatják meg.

Továbbra is azon dolgozom, hogy a múlt ne térjen vissza a kerületbe, hanem a jövőt építsük közösen a megkezdett úton. A párbeszéd és a megbékélés fontos, de csak akkor, ha Csepel jövőjét és az itt élő emberek boldogulását szolgálja. Nekem mindig Csepel volt és Csepel lesz az első!

Emlékeztetőül…

Az önkormányzati választáson újrainduló Borbélyt tavaly zártatta ki az újraalakított Fidesz-szervezetből egykori főnöke, Németh Szilárd, aki nemrég bejelentette, hogy saját munkatárását, Dudás Zoltánt indíthatja a polgármesterségért.

A 2023-as kizárások után Borbély polgármester elvesztette az irányítást az önkormányzat hattagúra apadt Fidesz-frakciója fölött, a képviselők a rezsibiztos irányítása alatt az elmúlt hónapokban többször is együtt szavaztak az ellenzékkel, hogy megtorpedózzák a polgármester előterjesztéseit.

Mindeközben Németh szabályos kampányt indított a kerületben egykori barátja és csapata ellen, amire válaszul a másik oldal is közzétett egy sor információt a rezsibiztos ténykedéséről.

Kapcsolódó

Szerző