Sorting by

×

Elképesztő méreteket ölt a családon belüli erőszak

Most már nem hetente, hanem naponta érkeznek olyan hírek, amik arról szólnak, hogy rendszerint a férfi bántalmazta, vagy akár meg is ölte élettársát, feleségét. Erőszak családon belül és kívül….

Április 21-én Debrecenben egy szerződéses katona agyba-főbe verte a feleségét, aki nem tudta megmondani hol van a férje laptopja. A férfi ezt követően a házban különféle konyhafelszerelési eszközöket tört össze és kijelentette, hogy addig fog törni-zúzni, amíg a felesége a kért tabletet oda nem adja neki. Ezután feleségéhez lépett és őt a konyhában talált különféle dolgokkal, így mosogatószerrel, olajjal, kávékrémporral és kólával öntötte le.

A nő a bántalmazás következtében a nyakán horzsolásos, a könyökén és a combján zúzódásos, valamint a jobb szem környezetének bevérzésében megnyilvánuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

Két nappal később megölte feleségét egy férfi Szegeden

Megromlott a kapcsolatuk, válófélben voltak, de még megpróbált kibékülni az a házaspár, amelynek találkozása tragédiával végződött pénteken – tudta meg a Délmagyarország. A 49 éves férfi és felesége egy szegedi panzióban találkozott. Azt mondhatták, hogy üzleti úton vannak, mert a veszélyhelyzet miatt csak így lehet szobát bérelni a szálláshelyeken.

A gyanúsított és a sértett között 2021. április 23-án délután egy óra körül szóváltás alakult ki, melynek során a férfi több alkalommal fejen és nyakon ütötte a sértettet egy 80 cm hosszúságú csővel. A nő hanyatt esett és a helyszínen életét vesztette.

A férfi a bántalmazás után elhagyta a szobát, majd elmondta a történteket a szálláshely tulajdonosának, aki értesítette a rendőröket. A rendőrség a férfit elfogta, és őrizetbe vette.

Halálos késelés Zuglóban

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2021. április 24-én 13 óra után érkezett bejelentés, hogy Budapest XIV. kerületében egy nőt láttak, akinek ruhája véres.

A nőt megszúrták, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A rendőrök a helyszínen elfogtak egy 37 éves férfit, aki a gyanú szerint több késszúrással megölte feleségét.

Felgyújtotta volt élettársa lakásának ajtaját egy férfi Budapesten

A rendőrségre szombatra virradóra érkezett bejelentés arról, hogy valaki felgyújtotta egy Dob utcai lakás bejárati ajtaját. A tűzoltók eloltották a lángokat. A lakás üres volt, a tűz miatt nem sérült meg senki..

A VII. kerületi járőrök a ház lépcsőházában elfogták Sz. Gézát, az ajtót felgyújtó 56 éves férfit, aki korábban összeveszett volt élettársával, mert a nő nem engedte be a lakásába.

A nyomozók a férfit közveszélyokozás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

Ittasan verte élettársát

Letartóztatását indítványozta a Pápai Járási Ügyészség annak a 35 éves férfinak, aki ittas állapotban többször szidalmazta, ütötte, fenyegette, személyi szabadságában korlátozta élettársát, de volt, hogy szexuálisan is bántalmazta a nőt. A megalapozott gyanú szerint az elkövető 2015-től élt élettársi kapcsolatban a sértettel, amelyet a férfi italozása miatt már ez év augusztusától az erőszak jellemzett. A férfi ittasan gyakorta szidalmazta, tenyérrel arcon, ököllel háton, derékon ütötte, lökdöste, és olyan is volt, hogy megharapta a sértettet.

Két-három éve számos alkalommal előfordult olyan eset is, hogy a házukból távozni akaró nő előtt bezárta az ajtót, illetve a kezeit lefogva akadályozta meg abban, hogy elmenjen, az utóbbi időben pedig volt, hogy megöléssel fenyegette élettársát.

A sértett végül azt követően tett feljelentést a férfi ellen, hogy a gyanúsított 2021 áprilisában szexuálisan is bántalmazta, majd három nappal később, egy veszekedés során könyökkel mellkason ütötte az ágyban fekvő sértettet.


NANE Segélyvonal bántalmazott nőknek

Amennyiben bántalmazás (akár, szóbeli, lelki, fizikai, szexuális vagy gazdasági erőszak) áldozata, Önnek joga van a segítségre.
06 80 505 101
  • hétfő, kedd, csütörtök, péntek 18-22-ig
  • szerda 12-14-ig
  • anonim
  • ingyenesen hívható mobilról is

Hívja a vonalat, ha:

  • bizonytalan, hogy bántalmazó-e a partnere
  • szeretné átbeszélni a helyzetét és a lehetőségeit
  • családon belüli, párkapcsolati erőszakkal kapcsolatban szeretne hívni minket
  • szexuális erőszak vagy zaklatás érte
  • többet szeretne tudni a bántalmazás természetrajzáról
  • érdekli, hogy hogyan támogathatná érintett ismerősét, kollegáját, rokonát, tanítványát.

Forrás: Magyarország Ügyészsége/MTI/police.hu

 

 

 

erőszak,

átver

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.