Sorting by

×

Egy debreceni szerződéses katona rendszeresen verte feleségét!

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség testi sértés vétsége, becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette és személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt folytat nyomozást egy szerződéses katona ellen.

A nyomozás eddigi adatai szerint

a szerződéses katonaként szolgáló férj hosszú évek óta – az azóta már nagykorúvá vált gyermekei jelenlétében is – rendszeresen bántalmazta feleségét. Ezen alkalmakkor többnyire a könnyű testi sértés szintjét elérő módon, indulatosan, különböző módszerekkel támadt feleségére, így rángatta, lökdöste és fojtogatta.

Hétfőn az udvaron a földre rántotta és a betonon több métert húzta

2021. április 19-én a férfi debreceni otthonukban kiabálva kérte számon feleségét, és egy általa használni kívánt táblagépet követelt tőle. A nő arra hivatkozott, hogy azt ő nem tette el, de segít megkeresni, amire a férje tovább kiabálva, elhúzódóan bántalmazta, az ingatlan udvarán a földre rántotta és a betonon több métert húzta. A férfi ezt követően a házban különféle konyhafelszerelési eszközöket tört össze és kijelentette, hogy addig fog törni-zúzni, amíg a felesége a kért tabletet oda nem adja neki. Ezután feleségéhez lépett és őt a konyhában talált különféle dolgokkal, így

mosogatószerrel, olajjal, kávékrémporral és kólával öntötte le

Az elkövető az édesanyja védelmére kelt lányát is bántalmazással fenyegette, arra az esetre, ha beavatkozik a történtekbe.

Fotó: Magyarország Ügyészsége

A nő a bántalmazás következtében a nyakán horzsolásos, a könyökén és a combján zúzódásos, valamint a jobb szem környezetének bevérzésében megnyilvánuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

A katona sem az őrizet elrendelése, sem a gyanúsítás közlése ellen nem tett panaszt, a vallomástételt azonban megtagadta.

A nyomozó ügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására. A kényszerintézkedés tárgyában a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa dönt.

Forrás: Központi Nyomozó Főügyészség


NANE Segélyvonal bántalmazott nőknek

Amennyiben bántalmazás (akár, szóbeli, lelki, fizikai, szexuális vagy gazdasági erőszak) áldozata, Önnek joga van a segítségre.
06 80 505 101
  • hétfő, kedd, csütörtök, péntek 18-22-ig
  • szerda 12-14-ig
  • anonim
  • ingyenesen hívható mobilról is

Hívja a vonalat, ha:

  • bizonytalan, hogy bántalmazó-e a partnere
  • szeretné átbeszélni a helyzetét és a lehetőségeit
  • családon belüli, párkapcsolati erőszakkal kapcsolatban szeretne hívni minket
  • szexuális erőszak vagy zaklatás érte
  • többet szeretne tudni a bántalmazás természetrajzáról
  • érdekli, hogy hogyan támogathatná érintett ismerősét, kollegáját, rokonát, tanítványát.

 

átver

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.