Connect with us

Kerítésen innen

Fidesz – mesék az igaz magyar gyerekeknek

Megosztás

A Sajtóklub általában arra használt felülete a Mészároson keresztült uralt kormánytévé-nek, ahol rendre olyan, első hallásra megdöbbentőnek hangzó ötleteket dobnak be a köztudatba, amiket szondázásra szánnak. A Bayer – Bencsik páros remek erre a szerepre, mert szenvtelenül, teljes átéléssel mondják a kamerába a legelvetemültebb felvetéseket.

Nemzeti mesegyártás

Nemrég a mesék birodalmában kutakodott a két fidesznyik, pellengérre állítva a srácok kedvelt meséit. Nem azon akadtak fenn, hogy a farkas egyszerűen felfalja Piroskát és a nagymamát, majd a vadász nem éppen higiénikus feltételek között kibelezi a vadállatot, megmentve így a két bekapottat, hanem a Jégkorszak-rajzfilmeknek mentek neki.

A közpénzből életben tartott Demokrata főszerkesztője szerint:

„Ha belegondolunk, az arról szól, hogy egy-egy állat nem a saját törzsével, saját fajtájával él együtt, hanem az elefánt, a tigris, a lajhár meg a mittudomén, ezek alkotnak, a másság egy életközösséget, és mennyivel jobb nekik így, mint másképpen.”

 

Ezzel azt sulykolná már páréves kortól, hogy be kell állni a sorba és mindenki, aki kilóg, az más, tehát üldözni, utálni való. Lényegesen egyszerűbb lenne olyanokkal elfogadtatni, hogy a Fidesz-őrület a legjobb út, ha eleve kiküszöbölhető a gondolkodás, a kétkedés és a vita iránti igény.

Ez a gondolatmenet nem először hangzik el Fidesz-körből, a HírTV-n futó Szabadfogás-ban a Gój Motoros Mészáros is az állatvilágból hozott hasonlatot arra, hogy miért nem szabad menekülteket beengedni magyar földre. Az Őcsényben történtekre reagálva ragadtatta magát odáig, hogy:

„A természet és az állatvilág törvényei alapján minden állatfaj a sajátjaival szaporodik. Ha elkezd keveredni-kavarodni, akkor előbb-utóbb egy korcs valami születik. És a természet elvégzi a dolgát, általában ezek kipusztulnak.”

 

A szondázás sikeres volt, mert nem vonultak tömegek egyik után sem az utcákon tiltakozva a virtigli náci eszmék hirdetésének szabadsága ellen, még csak beszédtéma sem nagyon volt az eset. Ebből azt a következtetést vonhatta le a regnáló, hogy szabad a pálya, hazánkban bármit megtehet, hiszen egyes településen már rendőrt hívnak, ha idegent látnak, mert

„annyi rosszat hallani ezekről….”

Idáig jutottunk 2017 Magyarországán és még korán sincs vége az évnek, hogy az elkövetkezőről ne is beszéljünk!

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük