Connect with us

Koronavírus

Járványhelyzetről másként, jön az új kormányzati stratégia

Megosztás

A kormány igyekszik „lépést váltani” a járvány kezelésének ügyében.  Az új stratégia bevezetését hivatott alighanem előkészíteni egy csütörtöki konferencia, Palkovics László, az MTA intézeteinek szétverését is levezényelő innovációs és technológiai miniszter celebrálásával.

Közzétéve Digitális Jólét program Youtube csatornáján

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter többek között azt is bejelentette hogy hamarosan megkezdődik országos tesztelést. Csak zárójelben jegyezzük meg, hogy az átfogó tesztelésről alig néhány napja még, lenéző, semmire sem jó módszerről beszélt az országos tisztifőorvos, akit a sokadik ehhez hasonló súlyú „tévedése”  után boldogabb országokban ha magától nem tette meg, már felszólította volna a kormányfő, hogy  nyújtsa be a lemondását.

A változás 4 alappillére

Oroszi Beatrix, a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakértőjének javaslata szerint egy négyszintű stratéga mentén kezelhető, és az egészségügyi ellátórendszer számára is kézben tartható maradna a járvány terjedése. A számítások szerint ugyanis a nyájimmunitás eléréséhez védőoltás híján 5 millió ember megfertőződésére lenne szükség, márpedig ez a jelenlegi korlátozások fegyelmezett betartása mellett csak nagyon hosszú idő alatt lenne elérhető, ráadásul nem is bírná még a kiürített ágyakkal sem az egészségügy a terhelést.

Szerinte arra lenne szükség, hogy:

  1. A korlátozások enyhe lazítása mellett
  2. A tesztelések számát, illetve ezzel a fertőzöttek azonosítási arányát a növeljék.
  3. Az így feltárt nagyobb számú új fertőzöttek és kontaktjaik minél gyorsabb és hatékonyabb elkülönítése.
  4. A maszkhasználat kötelező tétele mindenkinél, aki emberek közé megy. Írja az infostart

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük