Connect with us

Blogbazár

A másság építette a civilizációt. Az “átlag” nem tudta megakadályozni! – a másság a természet varázspálcája

másság
Megosztás

A másság az a tündérmese, amit a könyvek úgy írnak körbe, hogy a gyermeki elme is megértse, felfogja és tanuljon belőle. A másság a történelem folyamán minden korban és korszakban üldözött volt. Eleinte a papságnak csúfolt bigottság, utóbb minden társadalmi réteg felemelte a szavát azok ellen, akik elütöttek az átlagtól.

Világunk a másság civilizációja

A másság építette azzá, aminek ma látjuk. A kívülállók, kirekesztettek, elnyomottak és kicsúfoltak építették fel azt a csodálatos univerzumot, amiben ma élünk. Elnyomott, meg nem értett, megvetett, kinevetett, gyakran megölt nők és férfiak merték felvállalni, hogy másképp látják a világot, a tudományt, az embert magát.
Üldözöttek vetették fel, hogy a Föld gömbölyű és iskolai különcök, hazájukból elüldözött matematika és fizika zsenik építették az első rakétát.
A második világháború Enigma kódját egy homoszexuális zseni (Alen Turing) fejtette meg, akit később a rendőrségi üldöztetés az öngyilkosságba hajszolt.

Saját kora nem értette meg Newtont,

örültnek tekintette Galileit, máglyán égette el Giordano Brunot, elüldözte hazájából Albert Einsteint, kicsúfolta Semmelweist a kézmosásért, Félredobta Bolyai matematikáját.
A másság adta nekünk a fizika, kémia, biológia, a világegyetem titkainak többségét.
De a társadalom nem tanul, nem érti, nem fogja fel, nem látja be, hogy a másság a természet varázspálcája. A változás, a megújulás, a felfedezés eszköze.
Napjainkban is kirekeszti a másságot a társadalom. Gyerekeket csúfolnak az átlag szülők, még átlagosabb gyerekei, mert az átlagos szülő, csak átlagosan tud gyereket nevelni.
Az átlag bélyeget rak a bőrszínre, zsákkal takarna el a szexualitást, és a vallás kerítése mögé zárná a hit gyakorlatát.
Én azzal a tudattal kezdtem bele egy iskola építésébe, hogy a XXI. században a társadalom már érti és felfogja, hogy a másság nem bűn, hanem az a jel, amit Isten, a teremtő, vagy a véletlen azoknak ad, akikkel terve van, akikre a világ átalakítását bízta.
…igaz ebbe a küldetésbe épp úgy belehalt Martin Luther King, Diann Fossey, mint Archimedes.

A másság erő

A világ tele van kétkedőkkel, akik látják, hogy a “dolgok” nem jó irányba haladnak. De csak a keveseknek van elég ereje ezen változtatni. A másság erő. A másság sokrétű fegyver. A másság a másképp gondolkodás, másképp érzés, másképp érzékelés, másképp létezés alapvetéseit adja annak, aki felvállalja, hogy elüt az átlagnak nevezett szürke normától.

Pedig az átlagra nem emlékezik a történelem. Az átlag vezetőire viszont igen, hiszen hatalmuk kulcsa nem más, mint az a hit, hogy a másság (a tudomány, a fejlődés, a változás) üldözendő.
Napjainkban, amikor a magyar politikai elit könyveket tilt be, eszméket halkít el, üldözi a másságot, fojtogatja a tudományt, elnyomja a kisebbséget, kontrollálja a szabad gondolkodást, ugyanakkor piedesztálra emeli a vallást, élteti a korrupciót, megtűri a pedofiliát, és képmutatóan vizet prédikál, miközben bort iszik, akkor bennünk a kisebbségben felrémlik a történelem minden sötét korszaka.

A XXI. században már nem kellenek hóhérok

Nem kell máglyát rakni ahhoz, hogy boszorkányt kiáltva embert áldozzon az ostobaság oltárán az átlag. A XXI. században már nem kellenek hóhérok.
Elég ha tétlenül tűröd, hogy a másságot üldözzék. Így téged nem ér baj, nem ér ártalom. És ha jól be tudsz simulni a nagy és ostoba tömegbe, akkor végre azt fogod érezni, amit mi – kirekesztettek – nem keresünk, mert mi nem akarunk részesei lenni annak a tömegnek, ami 10.000 év alatt semmit sem tanult és épp oly buta, mint egy barlanglakó ősember.

Juhász Zoli

Ui: Köszönöm, de nem kérek abból, hogy átlagos legyek. Iskolát és kisgazdaságokat építek, segítek a rászorulókon, gyerekeket és felnőtteket tanítok, tervezek, kutatok. Elfogadom és értékelem, ha a hozzám hasonlók – a másképp élők, másképp gondolkodók, másképp érzők – velem együtt jobbá teszik azt a világot, amit ma az átlag – bármi áron – a jelenlegi állapotában meg akar őrizni.

Forrás

Bemutatkozik a szerző

„Blogger”, „egy 9. emeleti, 45 m2-es panellakás lakója”, „civil vidékfejlesztő”, „az Elektori Parlament alapítója, ill. elnöke”, „fenntarthatósági szakértő”, „a Deviza érdekvédők társadalom-kommunikációs tanácsadója”, „a ShepherdTech nonprofit vállalkozás technikai vezetője”

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük