Connect with us

Bulvár

Éjfélkor helyreállt a „világ rendje” – újra él a Facecbook! Ugye, nem is volt olyan rossz hús-vér emberekkel beszélgetni?

Megosztás

Kedd nulla órakor helyreállt a Facebook. Vége a sokak idegeit borzoló hiányérzetnek, vége a hétfő kora este óta tartó kálváriának, amit az okozott, hogy Magyarországon is elérhetetlenné vált a Facebook, a Messenger, az Instagram és a WhattsApp is.

Éjfélkor helyreállt a "világ rendje" - újra él a Facecbook! Ugye, nem is volt olyan rossz hús-vér emberekkel beszélgetni?
Megosztás

Kedd nulla órakor helyreállt a Facebook. Vége a sokak idegeit borzoló hiányérzetnek, vége a hétfő kora este óta tartó kálváriának, amit az okozott, hogy Magyarországon is elérhetetlenné vált a Facebook, a Messenger, az Instagram és a WhattsApp is.

Azért ezt a mondatot még fejezd be….

A Facebook vezetősége közleményt adott ki a leállással kapcsolatban:

Tisztában vagyunk azzal, hogy számos felhasználónak gondjai vannak a közösségi oldalaink és termékeink elérésével. Dolgozunk a problémán, és igyekszünk, minél előbb kijavítani a hibákat, amelyekért elnézést kérünk

– idézi a BBC a Facebook közleményét.

A probléma okát egyelőre hivatalosan nem közölték

A Facebook és platformjainak globális leállása nem sokkal az után következett be, hogy Frances Haugen, a vállalat korábbi termékmenedzsere olyan belső dokumentumokkal látta el az amerikai sajtót, amelyek – állítása szerint – bizonyítják, hogy az amerikai cég tisztában van a termékei által okozott károkkal.

Haugen azt állítja:

a Facebook saját kutatása is azt mutatta, hogy a platform fokozza a gyűlöletet és a félretájékoztatást, fokozott polarizációhoz vezet, valamint hogy az Instagram kifejezetten károsíthatja a tizenéves lányok mentális egészségét.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt Facebook-oldalán tett közzé egy vicces szösszenetet arról, mi is történhetett hétfőn a Facebookkal. Úgy tudjuk, a koronavírus vakcinákkal beadott Bill Gates chipek interferáltak a Facebook domainjeivel, ez okozhatta a bajt.

– olvasható az MKKP Facebook-oldalán, mióta az ismét elérhetővé vált.

Ez persze csak egy geg. De az összeesküvés-elméletek és a Facebook összekapcsolása sajnos komoly: a közösségi órákon át tartó nagy leállása előtt nem sokkal tálalt ki az a volt Facebook-alkalmazott, aki az elmúlt hetekben kiszivárogtatta a cég több érzékeny dokumentumát. Azt állítja:

a vállalat pontosan tisztában van vele, hogy az algoritmusai segítenek az álhírek terjesztésében, csak azért nem akadályozza ezt meg, mert „a Facebook a pénzt választja a biztonság helyett”. (forrás)

Kapcsolódó

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük