Connect with us

Orosz-ukrán háború

Háborús Napló 31. Boris Johnson: Ukrajna megnyerheti a háborút

Megosztás

Boris Johnson alighanem valami nagyon figyelemre méltót akart mondani a címünkben is ismertetett mondatával, hiszen  a háború kimenetelét jósoló megszólalása végére érve kiderül, hogy nem pontosan arra gondolt, mint amit a felütésben megfogalmazott.

Megosztás

Boris Johnson alighanem valami nagyon figyelemre méltót akart mondani a címünkben is ismertetett mondatával, hiszen  megszólalása végére érve kiderül, hogy nem pontosan arra gondolt, mint amit a felütésben megfogalmazott.

Kényszerleszállást végzett a lengyel kormánygép

Péntek: 14-10 Kényszerleszállást hajtott végre pénteken a lengyel elnök repülőgépe, amely a Joe Biden amerikai elnökkel a délkelet-lengyelországi Rzeszówban esedékes találkozóra vitte Andrzej Dudát – közölte a lengyel államfő külügyi államtitkára, Jakub Kumoch. Kumoch szerint a repülő műszaki hiba miatt fordult vissza Varsóba, majd kényszerleszállást hajtott végre. A lengyel elnök egy másik géppel indul újból a találkozó helyszínére – mondta el az államtitkár a PAP hírügynökségnek. Az államfői találkozó programját „kissé módosítják” – közölte Kumoch. Közben a Joe Bident szállító Air Force One repülőgép péntek 14 órakor leszállt a Rzeszów melletti Jasionka repülőterén.

Ellentámadás?

Péntek: 06-20Az ukrán erők nagy értékű célpontok ellen indítottak csapásokat Ukrajna oroszok által megszállt területein – közölte a brit védelmi minisztérium legfrissebb hírszerzési közleményében. A célpontok eközött lőszerraktárak is vannak a Sky News szerint. Ukrajna továbbra is “a logisztikai eszközöket célozza meg az orosz kézben lévő területeken” – írják.

Forrás:origo.hu

Háborús vállalkozói kedvezmények Ukrajnában

Péntek: 05-15 A szabályozás a bevezetett hadiállapot és rendkívüli helyzet idejére érvényes, írja az UNIAN. Az ukrán parlament csütörtöki ülésén elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely módosításokat eszközölt az Adókódexben. Ennek értelmében adókedvezményeket biztosítanak a vállalkozások számára, valamint egyszerűsítik a vámeljárásokat hadiállapot és a rendkívüli helyzet idején – írta Jaroszlav Zseleznyak képviselő a Telegram-csatornáján. A jogszabálytervezetet 353-an szavazták meg a 450 fős törvényhozásban. Az indoklás szerint a jogszabály lehetővé teszi a gazdálkodók személyi jövedelemadójának csökkentését, valamint ÁFA mentességet kapnak a harmadik csoportba tartozó egyedi adóalanyok.

Hogy is van ez MR. Johnson?

Péntek: 03-10  Johnson, aki csütörtökön részt vett a NATO Brüsszelben tartott rendkívüli csúcstalálkozóján, a tárgyalások után nyilatkozva kijelentette: Ukrajna jelenleg “komor, nyomorúságos helyzetben van”, de Vlagyimir Putyin orosz elnöknek “szó szerint fogalma sem volt arról”, hogy az ukránok ilyen mértékű ellenállást tanúsítanak az orosz invázióval szemben. A brit kormányfő szerint Putyinnak messze nem sikerült felszámolnia Ukrajnát mint nemzetet, sőt éppen ő az, aki a háborúval megszilárdítja Ukrajna nemzeti mivoltát. Boris Johnson úgy fogalmazott: az ukrán győzelem lehetősége nem elsősorban úgy értendő, hogy Ukrajna a csatatereken felmorzsolja az orosz hadsereget, hanem nagyobb valószínűséggel úgy, hogy Oroszország számára lehetetlennek bizonyul az ország elfoglalása.

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük