Sorting by

×

Háborús napló 32. – Putyin lánya és a háború – Lassan Orbán legjobb pajtásai is Putyin ellen fordulnak

Úgy tűnik, hamarosan Orbán lehet, az orosz-ukrán háborúban, Putyin utolsó csatlósa, hiszen már, ha csak szavakban is A török Erdogan az illiberalizmus és az elnyomás egyik bástyája is ellene fordult. 

Légvédelem

Szombat: 04-20 Kárpátalján az elmúlt napokban többször is megszólaltak a légvédelmiszirénák, Beregszászon viszont csak az online applikációk jelezték azt, hogy hajtsák végre a Megyei Katonai Adminisztráció protokollját ezekben az esetekben.

Putyin lánya és a háború

Szombat: 0423 Vlagyimir Putyin idősebbik lánya, a 36 éves Marija Voroncova elválik férjétől, Jorrit Faassen holland üzletembertől. Ismertté vált, hogy házassága részben az Oroszországgal szemben bevezetett szankciók miatt bomlott fel, állítja a Daily Mail az Orosz Föderációt elhagyó, de tevékenységüket folytató orosz újságírókra hivatkozva.,Voroncova és férje azt tervezték, hogy Szentpétervár közelében luxus egészségügyi központot nyitnak gazdag külföldiek számára, de terveik a korlátozások miatt kútba estek. Amint azt Szergej Kanyev orosz újságíró megjegyzi, az orosz elnök a szó szoros értelmében a saját lányával is kitolt azzal, hogy kirobbantotta a háborút Ukrajnában, amiért válaszul komoly szankciókat kapott. A terv, hogy jómódú európai embereket és a Perzsa-öböl országaiból származó sejkeket fogadnak majd, nem jött be.
Marija Voroncova egyébként a gyermekek ritka genetikai betegségeinek szakértője, valamint az Orosz Egészségügyi Minisztérium Nemzeti Orvosi Endokrinológiai Kutatóközpontjának vezető kutatója.

Felszólítás Erdogantól

Szombat: 02-30 Törökország nagymértékben függ az orosz gáz- és energiaellátástól, emellett az ország déli részén orosz vezetés alatt épül Törökország első atomerőműve, amely várhatóan a török energiaszükséglet tíz százalékát – körülbelül a milliós lakosságú Isztambul energiafogyasztását – fedezi majd. Recep Tayyip Erdogan török államfő  a kitettség ellenére is „tiszteletet érdemlő kivonulásra” szólította fel Vlagyimir Putyin orosz elnököt Ukrajnából – közölte a török elnöki hivatal pénteken.

Szavait Putyinhoz címezve Erdogan azt mondta, az orosz elnöknek kell megtennie az első lépést a béke felé az orosz katonai támadás alatt álló Ukrajnában.

Kijelentette, hogy Törökország továbbra sem tervez szankciókat bevezetni Oroszország ellen, hiszen „nem engedheti, hogy a nép a téli hidegben magára maradjon”, és szerinte az ország iparának működését sem lehet teljesen átalakítani.

Forrás

(Minden a háborúról!)

háború

 

 

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.