Connect with us

Etető

Naponta a 300-an étkeznek a szolnoki népkonyhán

Megosztás

Népkonyha-szolgáltatást indított keddtől Szolnokon a Cívis Szociális Étkeztetési Központ – közölte a szolnoki polgármesteri hivatal a város honlapján. 

Megosztás

Népkonyha-szolgáltatást indított keddtől Szolnokon a Cívis Szociális Étkeztetési Központ – közölte a szolnoki polgármesteri hivatal a város honlapján

A rászorultságot nem vizsgálják, csak az igényt kell jelezni és adatkezelési nyilatkozatot kitölteni

A központ naponta egyszer egy tál meleg ételt ad hétfőtől péntekig (ünnepnap kivételével) azoknak a szociálisan rászoruló 18 éven felüli, szolnoki lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező lakosoknak, akik más étkeztetési formát nem vesznek igénybe.

Az ételt öt ponton osztják: az Alcsi, illetve a Széchenyi városrészben, Szandaszőlősön, a Pletykafaluban és az Indóház utcában. Az átvételt aláírással kell igazolni.

Az adatkezelési nyilatkozatokat az info.szolnok.hu oldalról lehet letölteni vagy személyesen átvehetők az osztópontokon, a városháza portáján és a Kossuth téri belvárosi ügyfélközpontban. A kitöltött adatkezelési nyilatkozatokat az érdeklődők az osztópontokon adhatják le, ahol az ételosztás időpontját is megtudják.

Az április 11-ei héten azok vihetik el a napi egyszeri meleg ételt, akik március 27-ig kitöltve, aláírva leadták az adatkezelési nyilatkozatot. Az ezt követően benyújtott igényléseknek a szolgáltató április 17-től tud  eleget tenni, és a szolgáltatás folyamatosan igényelhető. 

A Tulipán utcai osztóponton sokan várakoztak kedden délután, hogy egy tál meleg ételt vigyenek haza

Számos környékbeli lakó mindennapjait könnyíti meg ugyanis a frissen osztott, ingyenes ebéd.

Németh Istvánné az Üteg útról érkezett, hogy átvegye az első adagot. A hölgy a Szoljon.hu érdeklődésére elmondta, kiváló dolognak tartja a népkonyha kezdeményezést. 

„Naponta dolgozom, ahogyan a férjem is. Munkából hazajövet bizony nagy könnyebbség, hogy nem kell a főzéssel is foglalkozni. Napi szinten szeretném igénybe venni a lehetőséget”

– fogalmazott Klára.

„Eddig több mint háromszáz igény érkezett az öt városi osztópontra, ám az igénylők száma folyamatosan nő, és most már a hatszáz főhöz közelít” – vette át a szót az eseményen a polgármesteri hivatal szociális és integrációs osztályának vezetője Gyuricza-Vincze Ildikó, aki elmondta a keddi fogás négysajtos tészta volt…

A Jászkunság több pontján is komoly érdeklődés övezi a népkonyha szolgáltatást. Ez a helyzet Zagyvarékason is. A településen korábban több mint kétszáz igénylőlapot adtak le. Rákócziújfalun pedig néhány nap alatt megduplázódott az igénylők száma. Itt a kérvényeket leadni és az ételt átvenni a művelődési háznál kialakított osztóponton lehet munkanapokon dél és kettő óra között.

„Szégyen, hogy 80 évesen kegyelemkenyéren kell élnem” – A hideg ellenére hosszú sor a debreceni ételosztáson

Szerző