Connect with us

Kerítésen túl

A szerb elnök tájékoztatta Orbánt a koszovói helyzetről

Megosztás

Aleksandar Vucsics szerb elnök az Európai Politikai Közösség chisinaui csúcstalálkozóján találkozott Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel.

Megosztás

Aleksandar Vucsics szerb elnök az Európai Politikai Közösség chisinaui csúcstalálkozóján találkozott Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel.

Vucsics: Aggódom az eszkaláció miatt

„Kiváló beszélgetést folytattunk Szerbia jó és őszinte barátjával, Orbán Viktorral az országaink számára fontos minden kérdésről. Részletesen tájékoztattam a koszovói helyzetről”

– írta Vucsics az Instagramon.

A szerb elnök közölte továbbá, hogy Szerbia számára a koszovói szerb közösség biztonsága mindig is prioritás volt, a béke és a stabilitás megőrzése mellett. Rámutatott arra is, hogy a szerb községek közösségének megalakítása a brüsszeli megállapodásból eredő alapvető kötelezettség, majd külön hangsúlyozta: kiemelten fontos, hogy a pristinai intézmények felhagyjanak az erőszakkal és visszatérjenek a párbeszédhez.

Alekszandar Vucsics: „Megköszöntem Emmanuel Macron francia elnöknek azt a határozott álláspontot és támogatást, amelyet Szerbiának nyújtott a Koszovóban történt legutóbbi események kapcsán. Aggodalmamat fejeztem ki az erőszak legutóbbi, koszovói eszkalációja miatt, és Macron elnökkel is beszéltem azokról a lépésekről, amelyeket a továbbiakban kell tennünk a régió békéjének és a stabilitásának megőrzése érdekében.”

„Ezen a csúcson a béke és biztonság, az energetikai ellenállóképesség, valamint az európai stabilitás és jólét megerősítésének kérdéseivel fogunk foglalkozni. Büszke vagyok arra, hogy itt képviselhetem hazánkat, mert meghallják és meghallgatják a hangunkat. Szerbia hozzájárul minden kulcsfontosságú témához, komoly országként és partnerként, amit eddig is sokszor megmutattunk már” –

– közölte a szerb elnök az Európai Politikai Közösség csúcstalálkozójának megnyitója előtt.

Forrás: Vajma.info

Legfrissebb! – Több mint 20 magyar katona sérült meg Koszovóban

Szerző