Connect with us

Egészségünkre!

Háziorvos, fizess! – Az államtitkár rosszízű magyarázkodása

Megosztás

A kormány nemes egyszerűséggel nem utalta a háziorvosi praxisoknak az ott dolgozó asszisztensek 18%-os béremelését, amit egyébként a praxisvezetők kötelesek kifizetni.

időjárás
Megosztás

A kormány nemes egyszerűséggel nem utalta a háziorvosi praxisoknak az ott dolgozó asszisztensek 18%-os béremelését, amit egyébként a praxisvezetők kötelesek kifizetni.

Naná, hogy saját zsebből

Az egyébként is többszörösen kizsigerelt háziorvosok, most kénytelenek saját zsebből kifizetni kollégáiknak, segítőiknek bérük megemelt részét, mert túl az emberséges belátáson, aki nem így tesz, törvényt sért. Ez valami olyan lenézése, semmibevétele a szakmának, amire egy normális társadalomban már az utcán lennének az érintettek. Nálunk viszont néhány csendeske morgolódástól eltekintve nem történik szinte semmi.

Mi lesz jövőre?

Keczéry Attila zuglói háziorvos a Népszavának azt mondta, hogy úgy számol, ha a kormányzat nem lép, ezt az összeget ő talán még ki tudja gazdálkodni, ám a jövő tavaszi 50 százalékos emelésre már biztosan nem futja.

Keczény doktor a háziorvosok aktívabb részéhez tartozik. emlékezetes, hogy ő volt aki az elmúlt hónapban napok alatt 2072 orvos és 700 szakápoló aláírását gyűjtötte össze, hogy nyomatékot adjanak a kérésüknek, miszerint bértámogatásként kaphassák meg a praxisok a szakdolgozók béremelésére a forrást. Az arról szóló kormányrendelet-tervezetben ugyanis praxistámogatásként szerepelt az összeg – írta meg ugyancsak a lap.

Rosszízű magyarázkodás

Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár szerdára ígért részletes választ. Kedden este mindössze annyit közölt lappal, hogy

a bértámogatás utalásáról szóló jogszabály-tervezet társadalmi egyeztetése után, a visszajelzések alapján némi korrekcióra volt szükség az anyagban. Ám amint a miniszterelnök aláírja a korrigált változatot, az megjelenhet a Magyar Közlönyben.

Ez az államtitkár szerint a jövő hét közepén megtörténhet.

Ezeket olvasta már?

Szerző