Connect with us

Bulvár

Időjárás: billegő ősz

időjárás
Megosztás

A hét elején hűvös igazi őszi időjárás vár ránk, de a hét közepétől visszatérhet az aranyősz, és napsütésben fürödhetünk, sőt még a levegő is melegszik.

Indul a hét

Hétfőre elvonul a frontfelhőzet, de hajnalban párásság, ködfoltok várhatóak. Reggel kifejezetten hideg, északon néhol gyengén fagyos idővel indul a nap, majd a délután is hűvös lesz. A maximum hőmérséklet kissé még az évszakos átlagnál is alacsonyabb tetőzik, többnyire 15 fok alatt marad. Napközben a párásság megszűnik, majd szikrázó napsütéses időre van kilátás. Éjszaka megnövekszik a fátyolfelhőzet.

 Kedden, a hajnali párásság megszűnését követően előreláthatólag változó vastagságú fátyolfelhőzet lesz felettünk, ami szűrt napsütést eredményez. Csapadék nem valószínű. Reggel hideg, délután hűvös idővel lehet számolni.

ősz

Apró változás

Szerdára – már növekvő előrejelzési bizonytalansággal, de – egyelőre délelőtt párás, fátyolfelhős, szűrt napsütéses időre van kilátás. Az északkeleti térségben látszik több esély napfényre. Délután délnyugat felől vastagodó felhőzet, majd délnyugatra és a Dunántúlra eső is érkezhet.

Csütörtökön, pénteken és szombaton egy ciklon érheti el hazánk térségét, ami egyelőre bizonytalanul előrejelezhető légköri helyzetet okozhat: a ciklon előtt, D-i széllel meleg levegő áramlik térségünkbe, de kis távolságon belül a ciklon mögött már északról érkező hideg légtömeg is jelen lehet. Országon belül is nagy hőmérséklet különbség alakulhat ki az enyhébb déli és a hidegebb északi országrész között. Emellett többnyire felhős égbolt, szórványos záporok, átmeneti naposabb időszakok valószínűsíthetők. Néhol zivatarok is előfordulhatnak.

Orvosmeteorológia

Hétfőn fronthatás már nem várható, így megszűnnek a korábban, a hidegfront által kialakult egészségügyi problémák is. Amennyiben nem ezt tapasztalják, nagy valószínűséggel nem az időjárás okozza az egészségügyi panaszokat.

(Forrás)

Kapcsolódó

Szerző