Connect with us

Kerítésen túl

Meglőtték a szlovák miniszterelnököt – Videóval frissítve

nagy márton
Megosztás

A helyszínen tartózkodó tanúk szerint Robert Fico  szlovák miniszterelnök az őt üdvözlő emberek közé ment, amikor a lövések eldördültek, majd a szlovák kormányfő ezek után a földre esett  Az állítólagos támadót a rendőrök elfogták és lefegyverezték.

Lövések Nyitrabányán

A Denník N azt írja, hogy meglőtték Robert Fico miniszterelnököt a kormány handlovái kihelyezett ülése után, majd kórházba szállították. A lap riportere, Daniel Vražda a helyszínen volt, és bár magát az incidenst nem látta, de néhány lövést hallott eldördülni. És azt is látta, ahogy a mentősök felvették a földről a miniszterelnököt, autóba tették, majd elszállították. A helyszínen tartózkodó tanúk szerint Fico az őt üdvözlő emberek közé ment, amikor a lövések eldördültek. Fico ezek után a földre esett.

Friss!

„Gyere ide Robó” kiálltotta későbbi merénylő, majd többször lőtt, a lövedékek Fico  gyomrát és kezét találták el.  A miniszterelnök túl van az életveszélyen.

Gyors reakció

Az állítólagos támadót a rendőrök elfogták és lefegyverezték. A környéket a rendőrség körbeszalagozta és kiürítette. A testőrök gondoskodtak a többi kormánytag biztonságáról – írja a Blikk.

(Fotó: archív)

Ezeket olvasta már?

Szerző