Connect with us

Bulvár

„Helyreigazítás” – Időjárás: fájni fog

vezet
Megosztás

Pénteken reggel így szólt a hétvégi időjárás előrejelzésünk, amit most kénytelenek vagyunk helyreigazítani: „Ha most kinéz az ablakon, még az élettől is elmegy a kedve, de nem kell félni, a hosszú hétvégére nem magad így az időjárás. Fájó szívvel ismerjük be: tévedtük

Jóslatukkal szemben a tények:

Reggel, délelőtt inkább a középső országrészben, délután pedig főként az ország keleti felén lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés. Arrafelé fordulhatnak elő – néhol több hullámban is – záporok, zivatarok, sőt a Dél-Alföldön heves zivatar is kialakulhat. A délies szél időnként megélénkül, zivatarok környezetében viszont viharos lökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet 22 és 29 fok között változik, északkeleten marad hűvösebb az idő. Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő.
HungaroMet: 2024. május 19. 03:59.

Orvosmeteorológia

Vasárnap-hétfő:

A fokozódó páratartalom különösen a szív- és érrendszeri betegeket és a túlsúlyos embereket viseli meg. Náluk mellkasi fájdalom, ödéma képződés, terhelésre fokozódó fulladás, vérnyomás kiugrás vagy akár rosszindulatú szívritmuszavar is jelentkezhet. Ezekben az órákban lehetőleg kerüljék a tüneteket provokáló nehéz fizikai terhelést. A csapadék után azonban állapotukban jelentős javulás várható. Az ízületi- és csont-betegségben, valamint a krónikus légzőszervi betegségben szenvedők panaszai továbbra is erősek maradhatnak, így az érintetteknek különösen javasolt az előírt terápia pontos betartása ebben az időszakban – írja az Eumet.

időjárás

Szerző