Connect with us

Bulvár

Legyünk olyan jók és dobjunk össze az újdonsült miniszternek egy helyesírási kisokosra valót

Saját kastély kéne? Nosza....
Megosztás

Úgy általában elmondható, hogy mire az ember kiválasztott fia/lánya a miniszterségig jut, bizony el kell végezni pár iskolát. Feltételezhető/elvárható lenne, hogy az ilyen beosztásban lévő közszolga tisztában van országa anyanyelvének legalább a nem is annyira kacifántos részével, mondjuk az ékezetek mibenlétével. Ám jól tudjuk, hogy a regnáló miniszterelnök erősen kultiválja az unortodox megoldásokat, így a kiválasztásnál erre az apróságra nem figyelt, elégnek bizonyult az elvhűség, -bár ebben a szóban is van pár ékezet- mégpedig szóban….

Mire tippel, kiről van szó?

Nem húzzuk tovább az idegeket, itt a megfejtés: hét eleji hír volt, hogy Hankó Balázs felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár lesz Csák János utódja a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) „feje”. Ízlelgessük a volt és a jelenlegi beosztást! Mindkettő szorosan kötődik az oktatáshoz, méghozzá „nem is középiskolás fokon”. Innen nézve még érdekesebb a 444.hu olvasójának „találmánya”.

„…egy olvasónk jelezte, hogy a leendő kulturális miniszter 2023-as SZJA-bevallásáról szóló nyilvános dokumentumain a munkáltató szerv rubrikában a következő olvasható:

fotó: 444.hu

Persze ki ne írná el a munkahelye nevét olykor-olykor, gyengébb pillanataimban én is írtam már 666-ot. 2024-ben azonban Hankónál megismétlődött a hiba:”

fotó: 444.hu

A portál hozzátette:

az írásstílus nagyban eltér, így feltételezhető, hogy Hankó Balázs adatlapjaira vagy két különböző ember írta helytelenül a minisztérium nevét, vagy egy év alatt egy nagyon másik Hankó Balázs futott bele ugyanabba a hibába.

Emlékeztetőül….

Úgy tűnik ez a poszt vonzza a -hogy is írjam finoman- csak kicsit alkalmas embereket, bár mondhatnánk, hogy ha az előd Csák Jánosnál csak ez a megkérdőjelezhető hiányosság lett volna, akkor…., de nem ennyi volt. 2022 májusában esett meg, hogy fent nevezettnek egy prezentációt kellett nagy nyilvánosság előtt bemutatnia, ami elég érdekesre sikerült. Erre akkor Facebook posztjában Sebők Éva, a Momentum parlamenti képviselője hívta fel a figyelmet.

„A leendő Innovációs Miniszter bemutatta innováció iránti szenvedélyét, ma, a Népjóléti Bizottság ülésén. Csák János rendkívül innovatívan repült vissza 1992-be egy ECDL felkészítő tanfolyam első oktatási alkalmára és innen leshette el a prezentációkészítés csínját-bínját. Tekintettel arra, hogy a Fidesz már eldöntötte, hogy ő lesz a miniszter, így mi, a Momentum ezúton szeretnénk neki felajánlani egy ingyenes Power Point- és Prezi-továbbképzést, mert ez már nekünk ciki. (Nem, a mondanivaló sem volt magasabb minőségű.)”

Mit lehet ehhez hozzátenni? Talán annyit, hogy

„Legyetek bátorak!”

Szerző