Connect with us

Kerítésen innen

A kalapácsos ember véleménye -aki mindent szögnek néz- a „Magyar Péter jelenségről”

magyar péter,
Megosztás

A figyelmes olvasók onnan ismerhetik Szigeti Ildikó pszichológus nevét, -akitől alább idézzük a „Magyar Péter jelenség” egyfajta megfejtését- hogy azt egyes szakmai körökben szitokszóként emlegetik. Nem is csoda, hiszen ő az a pszichológus, akit akár szakmája élő lelkiismertének is nevezhetnék és aki most megszólalt  -szigorúan magánvéleményként-  ebben a sokakat izgató témában.

A hölgy kemény, mint a Rolling Stones

Szigeti Ildikó bármiről is ír, nem „széplelküsködik”. Példa erre eddig megjelent két könyve is, de különösen az első, a SpichoBiznisz,  amelyben szakmája sarlatánjairól rántotta le a leplet. A könyv megjelenése után egyes pszichológusok éppen csak megégetni nem akarták a hölgyet a Hősök terén egy nyilvános autodafé keretei között. Nem sokkal kevesebb indulatot váltott ki idei könyv sikere a Pszichotriptiz sem.

 

3 fő motivációból szavaztak Magyar Péterre

„Többen is kérdezik tőlem az elmúlt napokban, hogy a közélettel viszonylag aktívan foglalkozó pszichológusként mivel magyarázom azt a több hónapja tartó és most vasárnap tetőzött valamit, amit „Magyar Péter jelenségként” említenek. Nekem csak óvatos tippem van. Ráadásul az is erősen torzított, mivel bántalmazó kapcsolatokból menekülőkkel foglalkozom. Hát akkor jöjjön a kalapácsos ember véleménye, aki mindent szögnek néz.

Amit látok: alapból 3 fő motivációból szavaztak Magyar Péterre:

  • Vannak a bántalmazottak, akiknek ismerős ez a fajta dinamika és ezáltal vonzó is számukra.
  • Vannak a kiábrándult, de most felcsillanó reményt látók, akik sok-sok év nihill után végre erőt látnak és éreznek.
  • És vannak a tudatosak, akik felismerték, hogy nárcisztikus, manipulatív vezetőt csak egy másik (frissebb, fiatalabb) nárcisztikus képes megreccsenteni.

Ha abból indulunk ki, hogy egy Stockholm-szindrómában szenvedő, sokmillió bántalmazott országában élünk, akkor nincs itt semmi látnivaló. Kódolva volt MP berobbanása. Szigorúan szerintem.”

Ezeket olvasta már?

magyar péter

Szerző