Connect with us

Kultúra

Három színész alaposan altesten rúgta Vidnyánszky Attilát

vidnyánszky
Megosztás

Három, a színházművészet jövőjéért aggódó és azt leginkább Vidnyánszky Attilától féltő színész: Rainer-Micsinyei Nóra, Lengyel Tamás és Molnár Áron újabb videóval jelentkezett, ami így kezdődik: „ez egy kiállás”. 

Ati Te hallod-e?

Az ironikus rapdal, amelynek előzménye a Petőfi filmről szól paródiájuk, a műfaj valamennyi szabályának megfelelve sorolja fel mindazt, amit a Nemzeti Színház igazgatója és Orbán Viktor színházi „hallja kendje” az előadóművészet ellen elkövetett, miközben ugyanúgy, mint a főnöke -másokkal mit sem törődve- kisgömböcként zabál fel mindent maga körül.

Kossuth-díj, ugyan már, Attila-díj

A klipet a trió a Nemzeti Színház közvetlen környezetében forgatta és többek között azt üzeni Vidnyánszky Attilának, hogy nevezze át a Kossuth-díjat Attilára, de feltűnik egy Déryné pogrom feliratú, Keresztapa-rendszámú autó is, valamint megemlítik a legutóbbi botrányos balesetet, és Udvaros Dorottyát is.

Ez ám az Úri muri

A klipben megszólított Vidnyánszky Attila mindeközben egy milliárd forintot kapott „állambácsitól”, hogy filmre vigye Móricz Zsigmond „Úri Muri” című regényét amit 1949-ben Bán Frigyes is megtett már.

Kapcsolódó

Szerző