Connect with us

Banánköztársaság

Lendvai: a lényeg, hogy az ember megfelelően letisztítsa a terepet, legalábbis fejben, és mindjárt kihirdetheti magát bajnoknak

A kormányban valahogy megmaradt a bébireflex - Hétvégi Lendvaiság....
Megosztás

Lendvai Ildikótól nem idegen a csípős irónia nyelve, de soha nem sértésre, sokkal inkább figyelemfelkeltésre használja írói vénáját. Közel egy évig minden héten jelentkezett portálunkon “Heti tapló” című rovatával, amiben az elmúlt 7 nap furcsaságait figurázta ki a csak rá jellemző módon. Most Orbánék indokolatlan melldöngetése verte ki nála a biztosítékot.

„LePen pártjának csatlakozásával a 720 fős Európai Parlament 84 tagjával megalakulhatott az új szélsőjobboldali frakció. Ezzel megszűnt LePenék korábbi, hasonlóan szélsőjobb frakciója. Az eddig sehová sem tartozó, a Néppártból kiutált Fidesz hosszas próbálkozás után frakcióra talált, amelyen keresztül legalább képviseltetheti magát a bizottsági helyeket, sarzsikat elosztó tárgyalóasztalnál.

LePenék csatlakozása

egyrészt jó hír a Fidesznek, hiszen általuk 30 taggal erősödött a csoport, másrészt kicsit savanyú siker, hiszen innentől kezdve a résztvevő pártok vezetői közül Orbán helyett már LePen lesz az igazi főnök, a frakcióvezető is francia.

LePen otthoni reményei előzőleg kútba estek. Már a kormányalakításra készülődtek, végül a baloldal és Macronék után csak a 3. helyen végeztek. Párizsban hatalmas tömeg énekelte a régi antifasiszta dalt:

„ó, bella ciao…”

Az új frakció tagjainak nincs kedvük velük énekelni. Már csak azért sem, mert pl. Orbánnak a frakcióalakításnál is fontosabb volt, hogy az állam- és kormányfők Európai Tanácsában legyenek szövetségesei, ne ő legyen egyedül a folyosóra kicsapott fekete bárány. De LePennek nem lesz kormánya. Ha lett volna, valószínüleg inkább a közép felé akart volna partnereket keresni, nem kompromittálja magát Orbánékkal. Nem véletlenül várta meg a döntéssel a választási eredményt. De most már minden mindegy.

Ezt mind értem, a sikert is, a kudarcot is

De hogy miért kell az új frakció kapcsán kidüllesztett mellel hülyeségeket beszélni, azt nem. A fideszes Gál Kinga pl.

„az EU történetének legnagyobb hazafias frakciójáról”

beszél.

Hanyag eleganciával érzékelteti, hogy az EP rajtuk kívüli többsége nem hazafi.

Az európai emberek közel 80 százaléka tehát képes volt holmi „hazátlan bitangokra” szavazni. Szerintem ideje leváltani a választókat, nincs mese.

De a legjobbat mégiscsak Orbán mondta, nemhiába ő a főnök

Szerinte létrejött

„a legnagyobb jobboldali frakció”.

Sikeres megfejtők szerint ezt úgy kell érteni, hogy

az övékénél jóval nagyobb Néppartot, saját korábbi politikai otthonát, ahonnan a KDNP csak percekkel ezelőtt távozott, nem minősíti igazi jobboldalnak.

Vérszemet kaptam

Mostantól én vagyok a Miss Hungary nyertese. A többi versenyzőt nem minősítem igazi szépségnek. De én vagyok a legnagyobb magyar költő is. Vörösmartyt, Petőfit, Adyt, József Attilát nem minősítem igazi költőnek. Vagy igazi magyarnak, ahogy tetszik.

A lényeg, hogy az ember megfelelően letisztítsa a terepet, legalábbis fejben, és mindjárt kihirdetheti magát bajnoknak. Ki más, mint ő maga. Semmilyen más zsűri nem igazi zsűri.”

Kapcsolódó

Szerző