Connect with us

Kerítésen túl

A fegyveres szinte közvetlen közelről tüzelt Trumpra

Trump
Megosztás

A CNN elemzése szerint Donald Trump volt elnök 120-150 méter távolságra volt a fegyverestől a lövöldözés idején a pennsylvaniai Butlerben merényletpillanatában.

Dallas-szindróma?

A titkosszolgálat szerint a fegyveres több lövést adott le. Rendőrségi források azt mondták a CNN-nek, hogy a lövöldöző egy épület tetején volt, közvetlenül a nagygyűlés helyszíne mellett. Trump megsérült a lövöldözésben, amely az FBI szerint merényletkísérlet volt.  A merénylő fegyveres és legalább egy ember a hallgatóság soraiból meghalt – közölte a titkosszolgálat. Az ügynökség szerint a fegyveres férfit a titkosszolgálat mesterlövésze lőtte le.

A FBI meglepőnek nevezte az esetet

Kevin Rojek, a pittsburghi irodát irányító FBI különleges ügynök egy sajtótájékoztatón azt mondta, „meglepő”, hogy a fegyveres több lövést is le tudott adni a Trumpra.

„Hosszú nyomozás után derül majd ki  hogy pontosan mi történt, és hogyan tudott a merénylő hozzáférni a helyszínhez, milyen típusú fegyvere volt. Mindez valójában napok, hetek és hónapokig tartó nyomozás.”

George Bivens alezredes, a Pennsylvaniai Állami Rendőrség munkatársa hozzátette, hogy a nyomozás lehetővé teszi a hatóságok számára, hogy

„vegyenek egy pillantást arra, hogy hol történtek hibák, és mit lehet jobbancsinálni a jövőben”. (…) Mentségünkre legyen mondva, hihetetlenül nehéz egy nyilvános helyszínt biztosítani, és ezt megvédeni egy nagyon elszánt támadóval szembeni esetleges fenyegetés ellen.

 

Ahogy eldördülnek a lövések, hallani lehet a tömeg sikoltozását és a pánik hangjait. Sokakat hallani, amint zavarodottan beszélnek arról, hogy mi is történik

-állítja a CNN.

Reakciók „kerítésen belülről”

Orbán Viktor a Facebookon írt nem sokkal azután, hogy megérkeztek a hírek a Donald Trump elleni merényletkísérletről. A miniszterelnök azt írta:

„Imádkozunk Trump elnök úrért!”

A Facebookon azóta több magyar politikus is megosztotta gondolatait a lövöldözés kapcsán.

Szijjártó Péter azt írta:

„Micsoda durva egy világ ez… Imádkozunk Donald Trumpért”.

Míg Gyurcsány Ferenc hosszabb posztban értekezett:

„Hajlok arra, hogy csak a szerencsén, vagy a véletlenen múlik, hogy a gyűlölet szavai egyszer csak találnak-e valakit, aki végül a gyűlölet forrását vagy éppen tárgyát nem csak viszont-, vagy bemocskolni, hanem egyenesen megölni akarja, majd meg is próbálja. Az elnöknek mielőbbi felépülést kívánok.”

Előzmény

trump

Szerző