“Ki kért kitől menedékjogot?” – Kapott a fejére Orbán a Trump-telefonos fotóért!

Miután Orbán Viktor közösségi oldala tanulsága szerint felköszöntötte a 100 éves Edit nénit, még kellett valami csámcsogni valót posztolni kedd estére – gondolhatták a “tudorok”, hát bedobták Trump nevét. Nem tudni, mi volt a cél, ha csak az, hogy pörögjön az oldal, akkor fenomenális ötletnek bizonyult, bár, ha a hozzászólások tartalmából akartak következtetést levonni a jövőre nézvést, akkor egyértelmű, hogy nem ez a legjobb irány a miniszterelnök népszerűsítésére.

Tovább

Kölcsönistáp visszajár: Donald Trump ex elnök teljes mellszélességgel ajánlja Orbánt országnak-világnak

Emlékeznek arra, hogy Orbán Viktor volt az első miniszterelnök, aki 2016-ban nyilvánosan is kiállt Donald Trump mellett? Ugyan ezért már megkapta a lehetőséget, hogy személyesen nézzen be az ovális irodába, de Trump volt amerikai elnök bónuszként közleményben is ráerősített: Ő Orbán-fun és ezt ajánlja mindenkinek.

Tovább

Eddig az volt a magyar replika, hogy Amerika nem figyel ránk. Úgy tűnik, most e tekintetben nem nagyon lesz panaszunk!

Az USA Joe Biden elnöksége idején is a Kína jelentette kihívást tekinti a legfontosabb nemzetbiztonsági kérdésnek, és a transzparenciát nélkülöző kapcsolatok kockázatosságát szeretné megértetni a magyar kormánnyal is – derül ki az interjúból, amelyet Marc Dillard, az amerikai nagykövetség ügyvivője adott a HVG-nek.

Tovább

Szijjártó Péter, a plakátfiú – újra kiderült, hogy semmiköze a diplomáciához

Szijjártó Peter villámlátogatása Izraelben, egy maradandó nyomot  mindenképpen hagyott a diplomáciatörténetben, mert olyant, hogy egy regnáló külügyminiszterről ilyen -és nem is pillanatfelvétel-, hanem gondosan megtervezett fotó jelenjen meg még alighanem senki nem látott.

Tovább

Vége a sajtómanipulációk, szivárogtatások több éves gyakorlatának, itt korrekt a kormányzati tájékoztatás (Washingtonban)

Egy nagyon izgalmas összehasonlító cikk jelent meg a New York Times oldalán Paul Ferritől a Trump és a Biden adminisztráció sajtóhoz fűződő kapcsolatáról, aminek akár a  “Beetetésektől, a  szivárogtatástól, a korrekt viszonyig” is lehetne a címe.

Tovább

Szijjártó “több tiszteletet” akar a Biden-adminisztrációtól és akkor hajlandó együttműködni

Tisztelet szó magyarázata az értelmező szótár szerint: valaki, vagy valami érdemének, értékének vagy jelentőségének elismerése és megbecsülése. Szijjártó Péter szerint a magyar kormány szeretne együttműködni Joe Biden adminisztrációjával, de ehhez több tiszteletet kér Magyarországnak.

Tovább