Connect with us

Párizs 2024

A magyar csodaúszó továbbra is függetlenül a szövetségtől, a maga útját járja

milák
Megosztás

Az évek óta a támadások és értetlenségek középpontjában álló Milák Kristóf  csodaúszó továbbra is a maga útját járja ami még véletlenül sem esik egybe a szövetségével A külön utas verziót  támasztja alá, hogy egyelőre nem utazott -a csapattal- Párizsba, ő még itthon készül.

A szövetségikapitány igyekszik magyarázkodni

Sós Csaba szövetségi kapitány szerint most értelmetlen lett volna a többikekkel tartania az olimpiai bajnoknak.
Szerda reggel a magyar úszó-, valamint a férfikézilabda-válogatott is elutazott Párizsba, de a 200 pillangón olimpiai bajnok és világcsúcstartó Milák Kristóf nem volt ott a Liszt Ferenc-repülőtéren – írja a Magyar Nemzet.

Sós Csaba, a szövetségi kapitány elmondta, bár az úszóversenyek már szombaton megkezdődnek, Milák először csak kedd délelőtt vesz részt a 200 méteres pillangóúszás előfutamaiban. A szám döntőjét pedig szerdán este rendezik.

A szövetségi kapitány szerint a párizsi uszodában messze nem lehet olyan ideális körülmények között edzeni, mint itthon, ezért értelmetlen lett volna, ha Milák már szerdán elutazik a többiekkel, akik közül Rasovszky Kristófnak és Késely Ajnának már szombaton szurkolhatunk 400 gyorson.

Irány Párizs!

Milák Kristóf várhatóan csak szombaton, de legkésőbb vasárnap utazik ki Párizsba. Noha a sportember idén meg sem közelítette a saját világcsúcsát (1:50,34 perc), a legjobb idei eredmény csupán 1:53,94 perc, így is a második helyen áll a 200 méteres pillangóúszás idei világranglistáján, a hektikus felkészülés dacára a szám favoritja.

A nemzetközi úszószaklap, a SwimSwam Magazine 60 százalékot ad a magyar versenyző olimpiai címvédésére.

úszó

 

Szerző