Connect with us

Bulvár

A vasárnap és a jövőhét időjárása

időjárás
Megosztás

Holnap és az egész jövőhéten, szinte változatlan időjárás vár ránk, bár az extrém hőség megszűnik, azért még nincs itt az ősz, de az indiánnyár sem.

Tovább a szombat-útján

Vasárnap változóan napos-felhős idő lesz jellemző. NY-K irányban áthalad az ország felett egy mérsékelt vastagságú, szakadozott felhősáv, így délelőtt inkább a Dunántúlon, a déli órákban a középső-, délután pedig a keleti térségben várható felhősebb égbolt. A felhősáv előtt, majd mögött kisüt a nap. Az időjárás előrejelzés szerint: említést érdemlő csapadék általában nem valószínű, de elszórtan, nagyobb valószínűséggel késő délután, este előfordulhat futó zápor, mérsékeltebb zivatargóc. A hűvös hajnalt követően, napközben a hőmérséklet 30 fok köré, kevéssel az alá emelkedik. Általában gyenge, mérsékelt, itt-ott olykor élénkebb légmozgás valószínű. Éjjel nyugat felől szakadozott, mérsékelt vastagságú felhőzet sodródhat az ország fölé. A Dunántúl nyugati felén elvétve lehet zápor, zivatargóc, másutt nem valószínű említést érdemlő csapadék.

A jövőhét

Hétfőre élénkebb ÉNY-ias szél és változó felhőzet melletti időszakosabb, bujkálóbb napsütés ígérkezik. A felhőzetből elszórtan előfordulhat zápor, zivatargóc, de országos szinten a csapadékmentes idő látszik jellemzőbbnek. Északnyugaton mérsékeltebb meleg ígérkezik, míg délkeleten marad a 30 fok körüli maximum érték.

Keddre, szerdára és csütörtökre szikrázó napsütés, szélcsendes, eseménytelen időjárás kialakulása körvonalazódik friss hajnali órákkal és eleinte 30 fok körüli, csütörtökön már 35 fok közeli maximumokkal.

Pénteken – már jelentős előrejelzési bizonytalansággal ugyan, de – egy hazánkat északnyugat felől megközelítő hidegfront okozhat esetleg az északi országrészben erőteljesebb gomolyképződést, szélélénkülést, viszont egyelőre az a valószínűbb, hogy jelentősebb változást nem hoz a Kárpát-medence területére. Sőt fokozódó hőség előjelei mutatkoznak.

(Eumet)

Ezeket olvasta már?

időjárás

 

Szerző