Connect with us

Kerítésen innen

Újra Önre van szükség: a börzsönyi hegyimentőknek segítséget kérnek, hogy segíthessenek!

Újra Önre van szükség: a börzsönyi hegyimentőknek segítséget lérnek, hogy segíthessenek!
Megosztás

Mialatt röpködnek a milliárdok a kormány fontosnak ítélt „fontatlanságaira”, addig nem múlik el úgy hét, hogy ne derülne ki, hogy a túlélésünkhöz szükséges alapvető feltételek sem adottak és a segítők az állampolgárokhoz fordulva próbálnak lehetőséghez jutni, hogy tehessék a dolgukat.

Segítsen, hogy segíthessenek!

Fontos cél érdekében kéri az emberek segítségét a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat. A szervezet a weboldalán osztotta meg az alábbi közleményt:

„A Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat eddig is a börzsönyi túrázók és mások kisebb nagyobb adományaiból működött, amiért nagyon hálásak vagyunk! Egy ilyen szervezet két alapvető pillére épül:

  • az egyesület tagjaiból, akik a mentéseket végzik önkéntesen és mindenféle fizetség nélkül, valamint
  • az adományozókból akiknek köszönhetően a felszereléseket meg tudjuk venni.

Most egy borzasztóan fontos dolgot kell vennünk, ami létfontosságú az egyesületnek: egy terepjárót!

Jelenleg egy már majdnem 30 éves Terrano II-es terepjáróval járunk, ami már az utolsókat rúgja.

Muszáj lépnünk, és eltökéltük, hogy veszünk egy Defender 110 vagy Jeep Wrangler vagy valami hasonló jó terepjárót.

Lehetőleg minél jobb állapotút, ne kelljen rögtön hatalmas költségekkel kezdeni vele, arról nem is beszélve, hogy a megkülönböztető jelzések miatt KPM vizsgán kell átmennie.

Egy ilyen használt autó körülbelül 8 millió forintba kerül, illetve innen indul az ára egészen 20 millióig is, évjárattól függően.”

„Ehhez kaptunk az Aktív Magyarország Program keretében a Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságtól 4 millió forint támogatást (50%-os támogatási intenzitással). Az autó nyolcmillió forintos (vélt) árából így megvan már a fele. Szükségünk van további 4 millió forintra, persze az sem baj, ha több jön össze, legfeljebb még fiatalabb autót tudunk választani, illetve számos költség akkor is lesz vele (megkülönböztető jelzések, technika, stb) ha amúgy tip-top az autót.

Arra kérünk mindenkit, hogy adományozzatok képességeitek szerint, hogy meg tudjuk vásárolni a mentőautónkat. Ezt meg tudjátok tenni itt bankkártyás fizetéssel, vagy átutalással a következő számla adatokra: (Böszsöny Speciális Mentő Egyesület Bankszámla: 16200106-11695545 IBAN: HU12 1620 0106 1169 5545 0000 0000 SWIFT/BIC kód: HBWEHUHB).

Ha valaki cégként adományoz és szüksége van adóigazolásra, írjon egy emailt nekünk és kiállítjuk a befizetésről a szükséges igazolásokat.”

Szerző